Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holm knep en bronspeng i junior-SM

/
  • Medaljtrion på 110 meter häck: Hampus Widlund, IFK Växjö. Petter Gustafsson IK Hakarpspojkarna och Jonathan Holm, Strands IF.
  • Anton Larsson från Järvsö IF.

Det var nära en medalj för Anton Larsson, Järvsö IF, när junior-SM avgjordes i Kalmar.
Mer lyckosam var istället Jonathan Holm, Strands IF, som knep en bronspeng.
– Efter omständigheterna ett rätt bra lopp, sade Strandlöparen.

Annons

Där det i herrarnas M22-klass fattades bara åtta ynka centimeter för Järvsökastaren Anton Larsson för en plats på pallen. Och där både Anton med 46.80 och Gustav Liberg från Ullevi hade sina längsta kast i den fjärde omgången. Men där Libergs alltså var åtta centimeter längre.

Vann gjorde Sim Petersson från Upsala IF, med 53.99 i en tävling som inte hade så gynnsamma förhållanden.

Medalj blev det istället för Jonathan Holm, Strands IF, som hade 14,89 och var trea på 110 meter häck i M22-finalen.

– Jag tycker nog att det var ett rätt bra lopp, med tanke på att jag haft problem med en baksida, och inte kunnat träna eller tävla som planerat. Det gör ju att jag inte får fart tillräckligt. Men efter omständigheterna ett rätt bra lopp, sade Holm.

Vann finalen gjorde Hampus Widlund, Växjö, på 14,63 i en vind på -1,7 meter/sekund.

Malin Persson, Bollnäs FIK, sprang in på en fjärdeplats på 400 meter med tiden 58,92. Något som var bara dryga sekunden från en medalj. Tvillingarna Svantesson från Sävedalen vann dubbelt med 56,25 för Ebba som etta och med Alice som tvåa.

– Jag kände att jag var seg i finalen, så jag fick kämpa, men det var ändå pers. Men man var seg när vi sprang så tidigt på morgonen, sa Malin.

Nu fick inte Malin vila å länge utan hon fick börja ladda om för försöken på 800 meter och där hon med marginal tog sig vidare till söndagen final på sträckan med 2.18,01.

I finalen blev det en sjundeplats med tiden 2.18,60. Vann loppet gjorde Patricia Striner från MAI på 2.11,56.

– Det var ännu segare i finalen på 800 meter, sa Malin – som svarade för en tuff dubbel och fick med sig ett personbästa på 400 meter.

Det var ju så nära att Maria Olsson, Järvsö IF, fick kasta finalen i diskus. 33.22 var bara några decimeter från en plats bland de åtta. Nu blev det en niondeplats istället.

Men när det sedan gällde spjut, så kastade Maria 40.23, något som räckte till en femteplats. Vann spjutfinalen gjorde Linn Peura från Råby-Rekarne på 46.85.

M22-sprintern Nils Thornberg, Bollnäs, noterade 22,55 på 200 meter i försöken och var därmed klar för semifinalen. Men 22,52 i motvinden räckte inte till någon final.

Det blev ytterligare en poängplats för Hälsingland å junior-SM i Kalmar. Rebecka Samuelsson från Iggesunds SK i F17 med 49.94 i slägga tog en fjärdeplacering.

Tävlingen kom att bli en av de främsta under hela helgen, där ettan Grete Ahlberg från Hammarby IF vann på hela 70.72 och var med det över tio meter före tvåa i klassen.

Nästa år blir det Helsingborg och Hässleholm som arrangera USM och JSM.

Mer läsning

Annons