Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändare vann Borgarloppet

/
  • Starten har gått i Borgarloppet i Näsviken och redan efter hundra meter hade slutsegraren Henrik Mattsson ryckt till sig en klar ledning.
  • De två hemvändande Näsvikensborna Elin Larsson och Henrik Mattson som för övrigt gått i samma klass var snabbast i resp klass i lördagens Borgarlopp i Näsviken.

För andra året avgjordes på lördagen årets Borgarlopp med start och mål i Näsviken.

Annons

Borgarloppet mäter 23 kilometer och går längs småvägar och stigar på Borgarleden mellan Näsviken och Norrbo och läng västra Dellens strand.

Henrik Mattson från Valbo, men född och uppvuxen i Näsviken var den som bäst klarade utmaningarna med tuffa stigningar över Källmyrberget, Borgarberget och Tutberget.

Han vann loppet på 1 timme och 45 minuter, före Forsa OK:s Henrik Trolin och Jonas Gustavsson. Mattsson ryckte till sig en ledning direkt från start och drygade ut försprånget under hela loppet.

I damklassen segrade Elin Larsson tre minuter före Lisa Bylander, Näsviken och med Linne Nilsson, Iggesund, på tredje plats.

Utöver herr- och damklass fanns också möjlighet att dela upp loppet på upp till fem löpare i stafettform. I denna klass var Uppsalafamiljen Olm, sommarboende i Norrbo, snabbast före Forsa OK.

Mer läsning

Annons