Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Groth efter SM-finalen: "Ett riktigt getingbo"

/

Joel Groth nådde inte hela vägen fram på 100 meter.
Det blev en femteplats för Bollnässprintern när fredagskvällens höjdpunkt avgjordes på Hällåsen.
– Det är bara hem och ladda om batterierna, säger Groth inför lördagens häckförsök.

Annons

Solen sken och läktarna var fyllda. Kvällens höjdpunkt stod på schemat – 100-metersfinalen med hemmahoppet Joel Groth på bana åtta. Till finalen hade han tagit sig genom två stabila insatser i försöken och semifinalen.

Det krävdes en omstart, på grund av tjuvstart, innan det starka finalfältet kunde skickas iväg inför den förväntansfulla storpubliken.

– Det var lite rörigt i den första starten. Folk börjar rycka och då är det svårt att stå still. Men man får göra det bästa av situationen, säger Joel Groth.

När startskottet väl gick tappade han värdefulla hundradelar direkt i inledningen, då starten inte satt perfekt för hemmahoppet.

– Jag skulle ha behövt den starten som jag fick i semifinalen, jag kom inte iväg lika bra nu. Då stämde det bättre i avslutningen i stället, men det hade krävts en bättre start för medalj.

I mål sprang Groth in på 10,53 – tolv hundradelar bakom svenska mästaren Tom Kling-Baptiste från Huddinge. Silvret knep Suleyman Bah, medan bronset gick till Austin Hamilton.

Den medaljlösa aftonen till trots var det en inte alltför besviken Joel Groth som hämtade andan efter loppet.

– Jag hade egentligen inte väntat mig medalj här eftersom det är så jämnt, ett riktigt getingbo. Sen är det 400 häck som jag har siktat på hela tiden. Det här var en bra upplevelse för att komma i gång. Nu har alla anspänningar släppt och man har känt på banan, säger Groth och fortsätter.

– Nu är det bara hem och ladda om batterierna och springa så bra som möjligt då.

Med "då" menar Joel Groth försöken på 400 meter häck, som avgörs vid lunchtid på lördagen. Tar sig Joel Groth vidare till final avgörs den på söndag.

Läs allt om SM här!

Mer läsning