Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friheten på internet en demokratisk rättighet!

Vi vill behålla ett internet som skapas av människor för människor.

Det internet som vi känner står inför en rad hot. Ett storebrorssamhälle håller på att ta form där upphovsrättsorganisationer givits mandat att agera såväl polis som åklagare och utpressare och där staten lyssnar på och läser varenda rad som skrivs. Helt legalt. Vänsterpartiet slåss med näbbar och klor mot denna utveckling.

Vi vill behålla ett internet som skapas av människor för människor.

Ett nät utan censur och övervakning. Vi vill säkerställa rättssäkerheten för internetanvändare och motarbetar en struktur som hotar yttrandefriheten. Därför fortsätter vi att arbeta mot sådant som FRA-lagen, Ipred och EU:s telekom-paket. Det sistnämnda kan innebära att någon annan bestämmer vilka sidor du får gå in på. Eller att du får betala för de sidor du går in på, ungefär som när du ringer ett telefonsamtal, och det är inte hemsideägaren som får betalt.

Att sprida kultur med hjälp av fildelningstekniken är ett alldeles utmärkt sätt för författare, musiker och andra kulturarbetare att snabbt kunna nå ut till en bred publik. Det möjliggör dessutom för alla kulturarbetare att själv kunna kontrollera stora delar av distributionen.

Självklart behöver det arbetas fram nya ersättningssystem så alla som författar eller skriver musik ska få ersättning, ett exempel är att man skapar digitala bibliotek där upphovsmännen ersätts på ungefär samma sätt som i våra kommunala bibliotek.

Elisabeth Swedman

Alf Norberg

Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel