Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frigör platser på förskolan

Som skattebetalare känns det väldigt underligt att föräldrar kan lämna sina barn till förskolan, då man är hemma som föräldraledig med yngre syskon.

Annons

Föräldraledigheten är bra och där har jag ingen invändning, men att jag också ska vara med och betala skatt för platser i förskolan för syskon under den tid man är hemma med föräldraledighet är helt orimligt.

Det känns också fel att äldre syskon inte får vara hemma med sin förälder och sitt nya syskon under den tiden. Det är en viktig tid för barnen att få vara med och lära känna den nya familjemedlemmen. Många kommuner har också svårt att ordna platser till alla barn som behöver plats på förskolan.

Om man, som jag tycker är naturligt, tar hem syskon under den tid man har föräldraledighet, skulle många platser frigöras inom förskolan. Föräldrar i dag tenderar att mer och mer vilja lämna över ansvaret till samhället att ta hand om deras barn, den utvecklingen känns inte bra. De viktigaste vuxna för barnen är föräldrarna och vi som föräldrar måste ta vårt ansvar att fostra våra barn till ansvarsfulla medborgare.

Ta ansvar för alla barnen vid föräldraledigheten.

Far till fyra barn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel