Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fridas muffins mättar i Afrika

Åttaåriga Frida Brolin såg på tv hur barn i Afrika svälter. Då fick hon en idé. Med mammas hjälp bakade hon kladdmuffins och sålde, och pengarna skickade hon via nätet till Läkarmissionen.

– Jag såg på tv att barnen inte hade någon mat, och jag tänkte att jag får ju mat varje dag, både i skolan och hemma, så jag ville göra något, berättar Frida Brolin.

Med mamma Theres hjälp satte Frida igång och bakade kladdmuffins, som hon sedan packade i påsar och gick till grannarna och sålde.

– Det blev fem muffins för 20 kronor, och dem jag sålde till tyckte det var en jättebra idé, berättar Frida, som sedan gick in på nätet för att skicka iväg pengarna.

För att 10 skolbarn skulle få mat i en vecka behövdes 100 kronor.

– Jag hade bara fått in åttio kronor, så då tog jag tjugo kronor ur min egen plånbok, berättar Frida, som sedan återigen satte mamma i arbete.

– Vi skrev brev till alla skolor i hela Söderhamn, för jag vill utmana dem att göra samma sak, och jag har sagt till alla på min skola också, säger Frida.

Frida hoppas få respons på sitt upprop. Det skulle ju i princip räcka med att en elev på varje skola hakar på för att 100 barn ska få äta sig mätta. Och det finns ju hur många barn som helst som behöver få mat.

– När jag skickat iväg pengarna på kvällen tänkte jag: hur blir det med de andra barnen då, de som mina pengar inte räcker till? Så, jag ska baka fler muffins och sälja, och jag hoppas andra också gör det.