Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida testades för Wipeout

Frida Söderlund, snart 20 år från Söderhamn, du har varit på casting för Kanal 5-programmet Winter Wipeout. Hur kommer det här sig?

- För flera månader sedan hade jag tråkigt och fyllde i en ansökan på Kanal 5:s hemsida. Så ringde de i torsdags och frågade om jag kunde komma på casting. Över 3 000 hade sökt, och av dem tog de ut 300-400 som fick komma på casting. Sedan ska 80 väljas ut till programmet.

Förra säsongen hette det bara Wipeout och deltagarna sprang en galen hinderbana. Vad är Winter Wipeout?

- De har gjort om banan lite. Vissa hinder är kvar, men de har ändrat till vintertema.

Vad fick du göra på castingen?

- Först fick jag berätta om mig själv framför en kamera. Sen fick man gå fram till kameran och berätta om vad man skulle tävla i för outfit. Jag sa leopardmönstrat. Sen skulle man ha ett stridsrop, och gorma och skrika så högt man kunde. Och så skulle man visa någon talang eller trick. Jag hade skrivit ett rim om varför jag ville vara med, och det imponerade på juryn.

Enligt Kanal 5 följde över 700 000 personer programmet förra säsongen. Varför vill man ta risken att göra bort sig inför så mycket folk?

- Allt som är en kontrast mot min vardag vill jag göra. Wipeout är en galen hinderbana, en utmaning jag vill prova på om jag väl får chansen.

När får du svar?

- Innan den 17 oktober. Jag hoppas att jag får åka. Jag kommer bli jätteledsen om det inte går vägen.