Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida Hansson: ”Let's dance” är B-kändisarnas interna fredagsmys

Varje fredag samlas Sveriges B- och C-kändisar för det veckoliga fredagsmyset. Ett fredagsmys som går ut på att de får umgås med andra kända personer. Jag pratar om ”Let's dance”.

Tillsammans får de umgås med andra kända personer, lyssna på dåliga skämt som en av dem (David Helenius) levererar, skratta åt varandras upptåg och se när fredagsmysets huvudpersoner tar sig en sväng om på dansgolvet.

För är det något annat än ett internt fredagsmys för kändisarna? Programmet är varje vecka ett av svensk tv:s mest tittade, men håller enligt mig usel underhållningsnivå. Vad är grejen med kändisar som dansar halvtaskigt till musik från ett coverband? Den största spänningen som vi fått hitts var när David Helenius och Nassim al Fakirs nakenchockade på bästa sändningstid.

Det känns som att det är något väldigt internt kring programmet. I publiken sitter många speciellt inbjudna kändisar tillsammans med deltagarnas familjer, som inte helt oväntat ofta är kända de med.

Nu har även barnen fått ett eget fredagsmys i form av ”Let’s dance junior”. Från klockan 17.00 varje fredag får barn mellan 10–12 år ta plats i programmet som visas i TV4 Play. Tillsammans med ”proffsdansare” i samma ålder får de lära sig varsin dans och bedömas utifrån hur de presterar. 

”Barnen är antingen kända av sig själva, eller är barn till kända föräldrar”, skriver TV4 om programkonceptet. Vissa av dem presenteras som ”Simon, 11 år. Arga snickarens son” eller ”Ida, 11 år. Martin Stenmarcks och Hanna Hedlunds dotter”. Även Hasse Aros dotter och Josefine Craafors son tävlar.

I min öron låter det här rätt sjukt.

Nu är det inte länge kvar innan det är dags för final av ”Let’s dance”. På fredag tävlar fyra sista deltagarna Thomas Wassberg, Elisa Lindström, Bianca Ingrosso och Linda Lindorff om de tre sista pallplatserna.

Efter det hoppas jag att ”Let’s dance”-gänget kan sluta ta upp bästa sändningstid och istället endast drabba sina Instagramföljare med pinsamma skämt.