Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida Hansdotter med formbesked inför OS – tvåa i världscupen i Lenzerheide

En tiondel upp till förstaplatsen.
Frida Hansdotter hade en lysande OS-uppladdning i Lenzerheide när hon knep andraplatsen, för andra gången för säsongen.
Detta efter att giganten Mikaela Shiffrin åkt ur.

Annons

I söndagens världscuptävling i schweiziska Lenzerheide fanns ett flertal svenskor med bland de tävlande. Med knappt två veckor kvar till OS fanns både Frida Hansdotter, Estelle Alphand, Emelie Wikström och Anna Swenn-Larsson, som samtliga är uttagna till spelen i Sydkorea, med i startlistorna.

Efter det första åket hade det gått bäst för Frida Hansdotter, som gick in på en tredjeplats, bakom Wendy Holdener och giganten Mikaela Shiffrin, som låg etta efter det första åket.

Näst bäste svenska i det första åket var Emelie Wikström som efter första åket låg på en tiondeplats. Estelle Alphand tog sig in på plats 20.

Sämre gick det för Anna Swenn-Larsson, som efter det första åket avslutats, landade på en 30:e plats. Något som trots en låg placering, räckte till att få åka ett andraåk.

Men om Anna Swenn-Larsson hade ett tufft förstaåk, låg hon trots det länge i ledning efter andraåket, när till slut slovakiskan Veronika Velez Zuzulova tog över förstaplatsen, då hon hade en sammanlagd bättre tid än Swenn-Larsson.

– Jag är helt okej nöjd, jag hoppas att det räcker för att jag ska få åka i Hammarby för det vore sjukt kul, säger Swenn-Larsson till SVT.

Estelle Alphand som hade en fin placering i förstaåket fick slita på i andra. I ena kurvan hade svårt att stå på benen, därefter träffade en av pinnarna hjälmen och till slut tappade Alphand balansen, och åkte ur.

Emelie Wikström tappade å sin sida i sitt andraåk, där hon föll åtta placeringar ned, och slutade på en 17:e plats.

För Frida Hansdotter såg det dock bra ut. När hon gick i mål var hon tvåa, och Wendy Holdener som var tvåa i förstaåket, kunde inte sätta emot och hamnde trea.

Men det största utropstecknet för dagen var Mikaela Shiffrins stora miss. Supergiganten tappade i slutet av loppet greppet, och åkte ur.

Det innebar att slovakiska Petra Vlhova vann, Frida Hansdotter behöll andraplatsen och Wendy Holdener blev trea.

– Det är en andraplats, det är skitbra, säger Hansdotter i SVT:s sändning.

Och för Anna Swenn-Larsson som precis tog sig vidare på plats 30 från förstaåket, blev åk två bättre, där hon var allra snabbast, och med den totala tiden slutade på 14:e plats.