Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friar 20 år med sång

I början av 1991 tillträdde Mari Lennholm som kantor i EFS-kyrkan Björkberg. Snart blev hon tillfrågad om att kompa kyrkans sånggrupp. Det var början till Björkbergskören, som startades under hösten samma år. Nu firar de 20 år tillsammans.

Medlemsantalet ökade från 7–8 personer till ungefär det dubbla strax efter att Björkbergskören, med Mari Lennholm som ledare, kommit i gång. Mycket har hänt med kören sedan dess, och vissa har varit med hela vägen från start.

– Ett par stycken har varit med från början. Och många har säkert varit med i 10–15 år, säger Mari Lennholm.

Under lördagen firar de körens 20 år med en jubileumskonsert i Läroverkets aula.

– Då kommer vi att sjunga låtar som varit med under åren. Vi har plockat lite av de som vi tycker om och de som har varit lite speciella för oss, säger hon.

Mari Lennholm berättar att det efter 20 år fortfarande är lika roligt att leda kören och vara med i dess utveckling.

– Många kunde inte läsa noter i början. Alla kan inte det nu heller, men vi sjunger fyrstämmigt. Det är visor, gospel och allt möjligt. Det är så roligt, säger Mari Lennholm.