Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friades från våldtäktsanklagelser

Tingsrätten ogillade våldtäktsåtalet mot den 21-årige man från Bollnäs som var misstänkt för att ha våldtagit en 42-årig kvinna från Söderhamn. Åklagaren tänker inte överklaga frikännandet.

Det var i samband med Stadsfesten i Bollnäs, under natten mot den 14 juli, som mannen misstänktes ha våldtagit kvinnan. Bevisningen lutade sig på kvinnans berättelse och enligt kammaråklagare Micael Dahlberg ansåg rätten inte att den var övertygande.

– När hon under rättegången konfronterades med vissa uppgifter som hon lämnat tidigare så gav hon motstridiga svar. När det inte finns någon annan bevisning på att det skett med våld får utsagan inte på något sätt innehålla tveksamheter, säger han.

21-åringen släpptes fri direkt efter rättegången. Micael Dahlberg kommer inte att överklaga frikännandet.

– Det är samma förhör som i tingsrätten som i så fall ska spelas upp i hovrätten. Det gör att jag bedömer det som helt utsiktslöst att få en fällande dom, säger han.