Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friades från misshandel med flaska

En man fick sy 18 stygn i ögat efter att han misshandlats med en glasflaska. Men de två män som var åtalade för misshandeln friades av tingsrätten, som kritiserar polisutredningen av brottet.
Åklagaren har överklagat domen.

Annons

Huvudförhandlingen om misshandel på Tranan i Bollnäs hölls under hösten i Hudiksvalls tingsrätt. Men händelsen ägde rum i augusti 2008. En 33-åring var åtalad för grov misshandel för att ha slagit en man i ansiktet med en glasflaska och hans 27-åriga kompis var åtalad för misshandel för att ha slagit en annan man i huvudet.

Den man som misshandlades i ansiktet fick tillbringa 13 dagar på sjukhus. Han syddes med 18 stygn i ena ögat och 30 stygn i övrigt.

Men de åtalade, de misshandlade och ett vittne berättade olika versioner om vad som egentligen hände på nattklubben. Tingsrätten anser därför att det finns utrymme för tvivel om att det var de två åtalade männen som slog offren och de misstänkta friades.

Tingsrätten framhåller i domen att polisutredningen innehåller vissa brister. De två tjejer som bråket började kring har inte identifierats och förhörts. Den åtalade 33-åringen har påstått att han själv skadades och uppsökte läkarvård – om det verkligen var så har inte polisen kollat upp.

Åklagare Ann-Charlotte Bålman är inte nöjd med tingsrättens friande dom har därför överklagat till Hovrätten. Polisen har fått i uppgift att komplettera utredningen.

- Vi håller på och tittar på det här nu. Vi har inte haft kännedom om vilka de här som bråket började kring tjejerna var, men nu har det framkommit i rättegången, säger Anneli Segerqvist, rotelchef hos polisen i mellersta Gävleborg.

Nu har polis och åklagare på sig till 28 oktober att komplettera utredningen.