Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Wikingsson om Tomas Nilsson: "Tomas närmar sig den perfekta personen"

"Säsongen av Breaking News drog igång först när vi hittade Tomas Nilsson", så beskriver Fredrik Wikingsson årets säsong av humorduons direktsända program.

Annons

Den här texten publicerade den 19 oktober 2016.

Läs även: Tomas Nilsson är tillbaka i vardagen: "Blev aldrig starstruck"

Det var först när programledarna Filip och Fredrik hittade ett klipp på Tomas Nilsson, som de kände att säsongen av Breaking News kunde bli riktigt bra. Edsbyprofilen fick först vara med på prov en måndag – och sen blev han kvar. Sammanlagt blev det sex avsnitt.

– Filip skickade en länk på Tomas till mig och då kände jag: där drog säsongen igång på riktigt. Den här mannen vill man ju träffa och göra någonting mer med, berättar Fredrik Wikingsson på telefon, mitt i middagsbestyren.

En "vanlig" vin-expert är allt annat än återhållsam, menar Fredrik Wikingsson. De svävar ofta ut, använder stora ord och framhäver sig själva. Tomas Nilsson är raka motsatsen, trots att han besitter enorma kunskaper.

– Nu har jag fått förmånen att lära känna Tomas och hans fantastiska fru och Tomas är en personlighet helt i min och Filips smak. Han behåller sin glöd samtidigt som han har paketerat den med en återhållsamhet. Lyckas man med det då närmar man sig den perfekta personen, säger Fredrik Wikingsson.

Läs också: Tomas Nilssons statistik över italienska viner är en makalös berättelse med sex pärmar och flera hundra flikar

Fredrik Wikingsson (BILDEN) och Filip Hammar leder tillsammans Breaking News på Kanal5.

Breaking News är ett program med ett rasande tempo, är det inte svårt att stoppa in en människa som Tomas i den här typen av koncept?

– Jag tror att den sämsta gästen i Breaking News är den som nästan har högt tempo och nästan hänger med. De bästa gästerna är tvärtom och är väldigt stillsamma. Det blir en bra kontrast.

Är det inte en utmaning att synka två helt olika tempon?

– Haha, nej vi är ju bäst i Sverige på att göra Tv.

Fredrik Wikingsson berättar vidare att även tittarna älskar Tomas Nilsson. Statistiken går nämligen rakt uppåt när han äntrar studion.

Kommer det bli en fortsättning för Tomas Nilsson i Breaking News?

– Vi får se, både vi och kanal5 älskar ju Tomas. Men man vet aldrig, Tomas kanske blir en superdiva och börjar tacka nej till saker. Vi hoppas att han behåller fötterna på jorden haha.

Läs också: 40 snabba med Tomas Nilsson som kan allt om vin – men inget om motorer