Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik producerar Zelmerlöw-hits: "Måns tackar man inte nej till"

Musikproducenten Fredrik Sonefors från Bollnäs har fått fart på karriären och är aktuell med ny Måns Zelmerlöw-singel. – Jag hoppas den här också letar upp sig på listorna, säger han.

För tre år sedan fick musikproducenten Fredrik Sonefors sitt genombrott med hitlåten Där jag hänger min hatt, som han skrev och producerade till gruppen Norlie & KKV.

I en bransch som är svår att ta sig fram i kände han att det äntligen lossnade. Men lite oväntat blev det i stället motigt för honom tiden därefter.

– Det är svårt att följa upp en hit. Det är mycket man måste leva upp till. Jag fick någon slags låtskrivarkramp, säger han.

Fredrik Sonefors skrev musik men det blev aldrig något som riktigt tog fäste. Men i samband med att Måns Zelmeröw vann Eurovision slog tanken Fredrik att han kanske skulle fråga om Måns ville ta sig an någon av hans låtar.

– Jag skickade in en låt till hans skivbolag. Sex veckor tog det innan jag fick dem att lyssna på den. Men efter att de väl gjort det gick det fort, säger han.

Läs mer: Ny musik från Måns Zelmerlöw och Fredrik Sonefors

Under fem dagar spelade han in låten Should’ve gone home tillsammans med Måns. Någon omedelbar hit blev den inte. Till en början bojkottade radion låten helt och hållet på grund av att den var för långsam.

Trots utebliven radiotid gav skivbolaget Fredrik förtroendet att göra om låten så att den skulle kändas piggare. Efter togs den emot med öppna armar av alla radiostationer i landet. I dag har den legat 32 veckor på Svensktoppen och ligger kvar på listan fortfarande.

– Det kändes skitkul för man är ju aldrig större än sin förra hit. Det var någonstans där det vände för mig, säger Fredrik.

Läs också: Tre tar bort all Zelmerlöw-reklam

Sedan den gavs ut har Fredrik Sonefors helt och hållet fokuserat på att skriva musik åt Måns Zelmerlöw. Nu har nästa Zelemerlöw-låt, signerad Sonefors, precis släppts. Fire in the rain heter den, och fler finns på lager.

– Samarbetet med Måns funkar skitbra. Han är otroligt proffsig och jordnära, säger Fredrik.

Till sommaren ska det mesta av Måns Zelmerlöw-materialet vara färdigproducerat. Därefter blir det en efterlängtad semester för Fredriks del innan nya utmaningar väntar till hösten.

– Då kommer jag sätta igång att skriva låtar till Melodifestivalen är det tänkt, säger han.

Läs också: Hopp om Zelmerlöw-konert i Viksjöfors

I framtiden hoppas även Fredrik att han ska kunna flytta hem till Bollnäs, även om det i nuläget inte är aktuellt.

– Familjen tjatar på mig varje dag om att jag ska komma hem. Så det finns i bakhuvudet bara jag kan lösa det pendlingsmässigt, säger han och fortsätter:

– Då är det högst troligt att jag kommer starta någon musikstudioverksamhet där, för att visa att det faktiskt går att lyckas med musik.