Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräscht och gott

Eat and Meet, den för mig nya restaurangen som jag aldrig hade ätit på.

Annons

Jag och min vän Helena gick dit förutsättningslöst, vi hade bara kikat igenom menyn på nätet. Vi blev väl mottagna av restaurangchefen när vi kom och visades till ett litet sedvanligt bord dukat för två. Det lilla extra var att i servetten med bestick låg brödpinnar. Trevligt, och framför allt gillade jag att dom låg förpackade i stället för öppna i ett glas. Menyn fick vi med oss direkt. Den var välkomponerad och kändes inte konstlad. Det fanns också en barnmeny med fyra alternativ där läsk och mjukglass ingick. Heller inga problem att få plats med barnstolar vid borden. På menyn fanns också allt från enklare billigare rätter till mer "exklusiva" och dyrare. Vi valde båda en förrätt som bestod av vitlöksbröd, tzatziki och oliver. Bröden var spröda, gott kryddade och tzatzikin smakade lagom vitlök, var krämig och god. Till varmrätt valde vi kyckling med gorgonzolasås och klyftpotatis samt pasta med oxfilé. Vi behövde inte vänta länge på huvudrätterna, men när maten kom in var det dock två kyckling med gorgonzolasås. Restaurangchefen bad om ursäkt flera gånger för den uteblivna pastan och erbjöd sig att självklart byta ut maten, men efter att ha sett den fräscha tallriken med kyckling ångrade sig Helena så det hela löste sig perfekt. Som kompensation blev vi bjudna på kaffe och efterrätt.

Maten var kanongod. Jag har ofta upplevt att man inte vågar krydda kyckling ordentligt, att man låter tillbehören stå för smakerna - så var det inte här. Den var gott kryddad och smakade bra i sig själv. Såsen var precis så tunn och fin som man önskar och låg i botten på tallriken, under maten, vilket jag också uppskattade. Grönsakerna var wokade, fräscha och krispiga. Potatisen kom i en separat skål och var god klyftpotatis med skal, krispiga på utsidan och mjuka inuti.

Hela restaurangen känns väldigt fräsch. Den är förvisso nybyggd, men inredningen är väl genomtänkt. Många lampor, men inte starka, på precis rätt ställen ger en mysig stämning. Lite elegant och ändå hemtrevligt. Sorlet från gästerna runtomkring var lagom trots att det var nästintill fullsatt, musiken var dov så man kunde föra privata samtal utan problem.

Restaurangchefen valde vitchoklad-pannacotta med björnbärssås och chokladsnitt som efterätt till oss. Även om det såg gott ut sa vi båda att vi nog inte skulle orka äta hela - men ack så fel vi hade! Det var den krämigaste, lenaste och godaste pannacotta jag ätit. Såsen passade kalasbra och det låg två färska björnbär på tallriken. Jag kommer aldrig att göra den fuskvariant jag brukar göra hemma (med gelésocker) igen när jag smakat den här. Det vore skamligt.

Fräscht och gott är en bra sammanfattning. Väl värt pengarna och jättetrevligt bemötande. Ett plus i kanten var att vi när vi beställde vatten först fick välja mellan stilla vatten eller kolsyrat, fick vi det serverat i en glasflaska och en skål med is bredvid. Vi fick också påfyllning av både vatten och is direkt det var slut. Små detaljer som uppskattas!