Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frans inför Eurovisionfinalen: "En väldigt skön känsla"

Han har ätit, tränat och sovit sig i form. Nu är Frans redo för finalen i Eurovision Song Contest.
– Jag är mest taggad på att uppträda, jag tänker inte så mycket på tävlingen, säger han till TT.

Det har varit intensiva veckor för Frans Jeppsson Wall – han har repeterat i Globen, åkt fram och tillbaka mellan Ystad och Stockholm, träffat press och fans och gjort ett litet inhopp i den första semifinalen.

Ändå känner han att det finns energi kvar till Eurovision Song Contest-finalen.

– De här senaste dagarna har varit ganska lugna. Vi har haft lite roliga aktiviteter men generellt har jag försökt hålla rösten låg, äta bra, träna och sova. Hittills har det funkat väldigt bra, säger Frans.

De viktiga repetitionerna har också gått bra. Lite sämre gick det i måndags då han framförde "If I were sorry" inför en genrepspublik.

– Det som inte många märkte var att jag missade två kameror och sjöng fel på andra versen. Det visades ju en minut av det framträdandet i den första semifinalen, men som tur är visades inte just det, säger Frans.

– Så det är sådant som ska förbättras. Jag ska lära mig texten, det är kanske dags nu, haha. Nej, men jag har en del generella grejer som jag vill göra bättre i finalen, förmedla mer känsla och sådant.

Det har också varit skriverier om att en specialeffekt, där publiken får speciella armband, inte har fungerat. Frans lägger dock ingen energi på sådant.

– Jag har noll koll på det som händer runtomkring mig. De har sagt att det löser sig, jag har inte tänkt på det mer än så, säger han.

Ända sedan Frans vann Melodifestivalen har han varit en av favoriterna i årets Eurovision Song Contest men han tar alltjämt tävlingsmomentet med ro.

– Mitt mål är att gå upp på scenen, göra mitt bästa, gå ner från scenen och vara nöjd med det jag har gjort och hoppas att svenska folket blir glada.

Nervös är han inte heller – inte än i alla fall.

– Det är en väldigt skön känsla, att bara kunna ha det positiva, vara exalterad, se fram emot det och gilla situationen. Det känns riktigt bra.

Däremot är Frans medveten om det tuffa motståndet uppe i toppen och han gillar själv flera av de värsta konkurrenterna – däribland låtarna från Ryssland, Frankrike och Australien.

– Hon har en jättemäktig röst, Dami Im. Jag tycker också att det är en väldigt bra låt, det är en av mina absoluta favoriter i år, säger han om det australiska bidraget och påpekar att "Spanien blir också farligt".

Finalen sänds i SVT1 på lördag klockan 21.00.