Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Franco nöjd med Kazanresan

Det svenska bandylandslaget förlorade båda sina matcher mot Ryssland som spelades på blivande VM–arenan Medeobanan Almatay i Kazakstan.

Efter 2–8 i fredagens landskamp blev det 2–3 i lördagens möte.

– Edsbyns Hans Andersson var vår klart bäste spelare i de här landskamperna. Han klev fram och var lagets dirigent, sa förbundskaptenen Franco Bergman åter på svenska mark.

Edsbyns Hans Andersson var Sveriges bäste spelare i båda landskamperna.

– Hans gör två riktigt bra matcher. Han klev fram och tog tag i spelet. Han var lagets dirigent och styrde mycket av vårt spel.

Medeobanan i Kazakstan där bandy–VM kommer att avgöras var en häftig upplevelse för både spelare och ledare.

– Jag är otroligt nöd. Vi har haft en häftig resa och fått med oss en hel del från den här trippen. Även de yngre och nya spelarna har blivit en erfarenhet rikare som de kan ta med sig.

Det svenska bandylandslaget bodde i staden Almatay.

– Därifrån är det en halvtimmes resa upp till arenan som ligger på 1 700 meters höjd. När vi spelade i lördags var det mellan 22–24 grader varmt och ändå var det kanonis.