Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Franco Bergman har tagit ut sin första landslagstrupp

Sandvikens försvarare Linus Pettersson och Västerås mittfältare Tobias Holmberg är debutanterna i den 17 man starka trupp som nye förbundskaptenen i bandy, Franco Bergmans i går presenterade inför nästa helgs dubbellandskamper mot Ryssland.

Annars satsar Bergman på stommen från guldlaget vid förra årets VM.

– Jag tycker att jag med den här truppen har fått en bra balans i laget och det är ändå ett ungt landslag vi ställer på benen och med tanke på hur bra de presterade under VM så finns det ingen anledning att göra för många förändringar. Det finns heller inte allt för mycket tid på att laborera och prova allt för många nya spelare. Den här säsongen kommer landslaget att ha bara 15 dagar tillsammans.

Från Edsbyn är Anders Svensson, Daniel Välitalo, Joakim Hedkvist, Jonas Edling och Hans Andersson uttagna. Hans Andersson som fanns med i fjolårets 25-manna trupp men som gallrades bort inför VM.

Från Bollnäs får Andreas Westh och Per Hellmyrs dra på sig landslagströjan liksom Brobergs Daniel Jonsson.

– Det är alltid svårt att ta ut en trupp när det finns så många bra bandyspelare och många namn som inte finns med i truppen nu finns ändå i huvudet.

Någon eller några från Bollnäs, Edsbyn eller Broberg som ligger på gränsen att ta sig in i truppen?

– Edsbyns Daniel Liw är den som i dagsläget ligger närmast till, men vi får se vad som händer under säsongen.