Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från sofflock till semifinal

Under hela förra säsongen höll han sig borta från bandyisen.
Då var det var sofflocket som gällde.
Nu tar gamle Bollnäsliraren Patrik Södergren sats med sitt Sandviken för att först och främst slå ut Västerås i semifinalen och sedan spela SM–final lördag 21 mars.
– Självklart vill jag spela bandy den 21 mars, säger Södergren som vid en final och seger skulle lägga sitt sjätte guld till samlingen.

Annons

Sandviken har genomgått en generationsväxling under några år och inför den här säsongen och det var inte många experter som lade sitt tips på laget inför elitseriestarten.

– Nej, det stämmer. Men det har gått långt över förväntan för oss som lag. Vi har ett ungt och orutinerat men ett utvecklingsbart lag som tar kliv efter kliv och vi utvecklas i varje match.

Så det kan räcka långt?

– Ja, det tror jag, riktigt långt. Det finns sådan utvecklingspotential i det här laget och vi känner alla att vi har mer att ge.

Så laddningen inför den tredje semifinalen är inga problem?

– Nej, det är ju de här matcherna man vill spela. Det är nu det är roligt med bandy och det är det här man tränar för. Det ska bli riktigt roligt mot Västerås i kväll.

Om ni går hela vägen till final vilka skulle du då hest möta., Edsbyn eller Sirius?

– Både Edsbyn och Sirius. Men visst skulle det vara häftigt att möta Sirius i en final i Uppsala. Vilket tryck. Jag tror inte läktarna skulle räcka till. Vilken fest det skulle bli.

Under den förra säsongen blev det ingen bandy för din del?

– Då låg jag på soffan hela tiden. Jag kanske tränade en gång i månaden. Men sammanlagt blev det ett träningsuppehåll på ett och ett halvt år.

Vad fick dig att börja igen?

– I september åkte jag ner till grabbarna och åkte lite skridskor. Jag kände att det var roligt igen. Att det skulle fungera och vara värt tiden som man får lägga ner på sporten. Suget var tillbaka och sedan har jag fortsatt.

En annan hälsing i Sandviken är Stefan "Lilldino" Söderholm, bandyfostrad i Edsbyn som han når Studenternas kommer att spela sin sjunde final.

– Det är tufft och jämt och en lång väg dit. Men vi ska göra allt vi kan. Det är nu det är roligt och vi har gjort det riktigt bra som nått så här långt. Sett till säsongsstarten så har vi blivit bättre och bättre.

Vilka skulle du helst möta i en eventuell final?

– Det är två mycket bra lag på den andra halvan. Men det skulle vara roligt att möta Sirius och det skulle vara bra för bandyn. Det är jag övertygad om att hela bandysverige tycker. Och skulle vi möta Sirius i en final så skulle de flesta hålla på Sirius. Alla gillar när underdogs vinner och lyckas.