Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från smörsång till smörknivar – Stenöveckan vill nå ut till alla

Det började med en dansant idé som snart utvecklades med fler steg. Nu är det klart för en Stenövecka med bland annat dans, bilar, allsång, triathlon och integration.

Dansarrangören Kenth Sandqvist kom med en idé och det som först skulle spinnas runt dans blev till en vecka med betydligt mer. Stenö camping, kommunen och flera föreningar är nu engagerade i det som döpts till Stenöveckan, med ambitionen att erbjuda något för de flesta smaker den 28 juni till 2 juli.

Läs också: Kommunen vill satsa i Stenö – ny restaurangdel på gång

Det brummar igång med bilar, motorcyklar och rock 'n' roll och slutar med skärgårdstriathlon. Där emellan allsång, non stop-dans, integrationsdag samt en dag för barn och ungdomar avrundat med disco. Dessutom kommer lokala hantverkare och matproducenter att visa upp sina verk, och den som riktigt vill svettas kan lira strandfotboll i cupform.

– Vi vill göra en vecka som vänder sig till många olika grupper av människor, säger Anders Uddén.

Arrangörerna träffades på torsdagen på Stenö för att dra upp riktlinjerna och presenteras för var arrangemanget kommer att ta plats. Centrum blir ett jättetält där bland annat dansen kommer att pågå. Arrangemanget kan komma bli ett stående inslag i Söderhamnssommaren.

Läs också: Letar efter företag som vill driva Stenö camping