Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från pokerproffs till travtränare

I höstas plockade han ut tränarlicensen. Mindre än ett år senare har amatörtränaren från Hudiksvall, Mathias Andersson, en segerprocent på 25 procent.
– Det har gått rätt bra, jag har haft höga målsättningar, säger Mathias Andersson.

Det är till nya stjärnskottet, Lucky Luke Zenz, Mathias Andersson sätter sitt hopp i lördagens V75 på Hagmyren. Den fyraåriga hingsten har bara gjort fem starter i sitt liv, fyra av dessa har slutat med seger. Det var i lördags, på Axevalla, som sviten bröts.

– Vi hade problem med transporten då bilen gick sönder och det tog elva timmar att få ner hästen. Sen var det första natten borta, så det gick lite sämre än vi hoppades, säger Mathias Andersson angående sjundeplatsen på V75.

I övrigt har Mathias hästar visat storform på slutet. På de elva senaste starterna har det blivit sex segrar.

– Jag har börjat ta ut de lite bättre hästarna nu. De som kördes i vintras och i våras var lite sämre så det kan spela in. Sen ligger vi rätt i träningen också.

Angående chanserna i lördagens V75, där Lucky Luke Zenz springer i avdelning två, har Mathias goda förhoppningar.

– Han var hängig efter den långa resan sist men blev snabbt pigg efter det. Jag tror att vi har jättegoda chanser och går det bra så är planerna att prova honom i derbykvalet framöver.

I sulkyn sitter Rikard Skoglund, en kusk med Östersund som hemmabana, men som frekvent kör Mathias hästar.

– Vi har utvecklat ett jättebra samarbete och talas vid varje dag i telefon. Det är kul med en så engagerad kusk, säger Mathias som själv tänker börja köra inom ett år.

– Det har länge legat i tankarna och jag har varit sugen. Samtidigt har det funkat så bra med Rikard nu och allt runt omkring tar för mycket tid.

På lördag blir det första V75-tävlingen som tränare på Hagmyren. Mathias har tagit en lite annorlunda väg för att nå dit.

– Jag reste runt som pokerproffs tidigare, men i höstas la jag ner pokern samtidigt som jag tog ut tränarlicensen. Farsan hade hästar så jag har alltid hållit på med hästar. Nu är det travet som gäller till hundra procent, och lite mer än så, säger Mathias som ser fram emot helgens tävlingar på hemmabanan.

– Jag är uppvuxen på Hagmyren och V75 känns jättestort. Man har sprungit runt där mycket som liten.