Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från lilla Knåda till stora Chicago

I fjol gick Sara West, Knåda, Edsbyn, ut Voxnadalens gymnasium. Därefter tog hon det stora språnget ut i världen. Sökte som au pair i USA och hamnade hos en familj i miljonstaden Chicago. Sedan en dryg vecka är hon åter hemma i Knåda efter sitt livs äventyr.

- En upplevelse. Något alla borde göra, säger Sara om au pairåret i USA.

Den 21 september i fjol åkte Sara från Sverige.

Resan gick från Arlanda via Frankfurt till New York. Där blev det några dagar på skolbänken.

- Det var för att vi skulle lära oss lite regler kring arbetet. Och lära oss hur vi skulle förhålla oss i olika situationer.

Sedan gick resan till Chicago där Sara hamnade i en familj med tre pojkar, 2, 6 och 8 år samt en på väg. Även det blev en pojke.

Arbetstiden är dock reglerad till 45 timmar i veckan, fem dagar i veckan. Dessutom 14 dagars semester.

På semestern fick Sara besök av kompisen Angelica Nilsson, Edsbyn. och tjejerna åkte till Kalifornien och beskådade bland annat den berömda Hollywoodskylten.

Under vistelsen i USA passade Sara också på att besöka Disney World i Orlando, Florida. Det gjorde hon tillsammans med en annan au pair, Sandra Klefberg, Alfta.

- Det var häftigt att se. Och vi var väl lika lyckliga som sexåringarna där.

.- Det har varit ett lärorikt år på många sätt. Att klara sig själv i ett främmande land. Uppleva en annan kultur. Och språket. Det var mycket därför jag åkte, för att lära mer av språket, förklarar Sara, som också berättar att hon trivdes i sin familj.

- En jättehärlig familj.

Ett par häftiga upplevelser för Sara var också att titta på Chicago Bulls i basketligan och Chicago Blackhawks i NHL.

Nu är alltså Sara West åter hemma hos familjen i Knåda och funderar på vad hon ska göra. Läsa vidare eller söka jobb. Det lutar åt att hon försöker hitta ett arbete för att senare åter sätta sig på skolbänken. När hon bestämt sig för vad hon ska satsa på.