Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från konstgalleri till leksaksaffär

Nu vågar Helén Jonsäll ta steget. I vinter slår hon upp dörrarna till en alldeles egen leksaksaffär mitt i Edsbyn – i före detta konstgalleriet.

– En del frågar hur jag törs och om jag verkligen tror att det här ska gå. Och det tror jag faktiskt, säger hon.

Rejäla kvalitetsleksaker i trä, kalasprylar och billigt "rammel" – på Helén Jonsälls leksaksaffär ska det finnas något för alla, har hon tänkt. Och snart är det dags.

– Jag får tillträde till lokalerna första november. Och sen ska jag ha öppnat senast till julskyltningen har jag bestämt, berättar hon.

– Det känns både spännande och kul, och hemskt pirrigt.

Vad butiken ska heta är fortfarande oklart. Men det blir något på svenska, kanske Heléns leksaker eller Leksakshuset, avslöjar hon.

Det ligger många års funderingar bakom beslutet att starta eget. Helén jobbade tidigare på leksaksavdelningen av Edmarks järn och har de senaste åren ägnat sig åt bokföring och lönehantering på Edsbylack. Samtidigt har hon länge funderat på att starta eget, men inte riktigt känt sig redo förrän nu.

– Det här har grott i mig hela tiden, och nu är det dags. En del frågar hur jag törs och om jag verkligen tror att det ska gå. Och det tror jag. Man måste tro på det om det ska fungera.