Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från intresse till en stor del av yrkeslivet

Trots att Victoria Erhardsson växt upp med golf hade hon, fram till för fem år sedan, aldrig kunnat tänka sig att jobba inom idrotten. Nu är hon i uppstartsfasen av sitt eget företag som erbjuder -event och golfresor över hela världen.

Tidigare hade Victoria Erhardsson utbildat sig till reseledare hos Apollo men snabbt insett att den branschen inte var något för henne. Kort efter att hon tackat nej till jobbet på Kreta kallades hon till en jobbintervju i Stockholm.

– Jag var fast besluten om att jobbet inte var något för mig. Men eftersom att intervjun var i Stockholm såg jag chansen att få åka dit och tackade ja till intervjun, säger Victoria Erhardsson som fortsätter:

– När jag kom ut från intervjun var det helt tvärt om. Jag blev helt såld på jobbet.

För att förstå denna historia får vi ta det från början.

Victoria Erhardsson är född och uppvuxen i Ljusdal, precis intill golfklubben. På banans 18 hål har hon slagit sig runt många gånger. När hon började kan hon inte minnas, men älskat sporten har hon gjort sedan barnsben.

När hon avslutat utbildningen på Slottegymnasiet skolade hon sig till reseledare men tackade nej till erbjudandet att arbeta på Kreta. Därefter hamnade hon på en jobbintervjun med skandinavens största golfresearrangör, Golfplasir.

– Eftersom att jag hade erfarenhet som reseledare och spelade golf fick jag jobbet som golfvärd och hamnade på Sicilien i Italien. Jag såg det som en chans att utvecklas och tänkte att jag skulle jobba ett år, säger Victoria Erhardsson.

Precis då hon skulle flytta hem till Sverige fick hon erbjudande om att jobba en och en halv månad i Turkiet.

– Precis när det var dags för mig att sluta hörde företaget av sig och frågade om jag kunde hoppa in och jobba i Belek i Turkiet. En kollega hade nämligen brutit foten, säger hon.

Tiden gick. Veckor blev till månader och månader till år.

– Till slut hade jag varit där i fyra år, säger Victoria Erhardsson.

Under de åren hade hennes kontaktnät växt sig allt större. Detta samtidigt som idén om att starta ett eget företag grott under närmare två års tid.

I februari 2013 sa avslutades säsongsjobbet hos Golfplasir men hon fortsatte att jobba extra hos företaget för att dryga ut ekonomin. Under tiden startade hon upp sin egen verksamhet och stärkte kontakterna som hon bundit till sig.

– I februari samma år klippte jag helt med Golfplasir och vågade satsa helt på mitt egna företag.

Av en ren slump hade hon tidigare träffat engelsmannen David Platt, fotbollslaget Manchester citys tidigare assisterande tränare. Han drev redan en liknande verksamhet som Victoria Erhardsson planerat och med likvärdiga värderingar slog de sig samman.

– Major golf event heter företaget som David driver och som han anlitat mig inom. Där anordnar vi event på prestigebanor där vi, tack vare Davids kontakter från fotbollskarriären, har kända spelare som ställer upp och tävlar med eller mot amatörer. I november har vi ett arrangemang som vi hoppas ska bli det största av sin sort i världen.

Major golf event är ett av de tre företagen som bakats in hennes egna företag, Golf consultant & concierge.

– Sen jobbar jag med att skräddarsy golfresor åt privatpersoner. Där är målet att det ska vara en personlig upplevelse som ger en trygg känsla åt kunden medan eventbolaget är lite kostsammare och riktar sig mot högre tjänstemän och entreprenörer, säger Victoria Erhardsson.

Nu hoppas hon kunna utveckla sitt företagande och leva på det till hundra procent. Något som kommer kräva vissa förändringar i livet.

– Jag jobbar hårt för att lyckas och 2014 blir året då jag satsar. Under våren kommer jag att vara på resande fot i Europa. Det har även blivit klart att jag kommer arrangera ett par tävlingar i Sverige, bland annat i Ljusdal.