Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från byråkrat till skolchef

Ljusdals nya gymnasie- och vuxenutbildningschef Sture Löf har stor vana av skolbesök från tidigare jobb i statens tjänst.

Därför kan han med fog konstatera:

– Slottegymnasiet har bra förutsättningar med fina lokaler, bra människor och en trygg miljö.

Med Sture Löf i ledningen ska inte Slottegymnasiet behöva sväva i osäkerhet kring regelverket för skolväsendet i Sverige.

Innan Sture Löf började på sitt nya jobb var han på Skolinspektionen. Dessförinnan var det några år som lärare på lärarutbildningen på Stockholms universitet dit han kom efter anställning på Skolverket.

Anledningen till att Sture Löf sökte sig till Ljusdal var längtan efter att arbeta mer med vardagliga skolfrågor.

– På Skolinspektionen handlade det om att inspektera skolor och kommuner och tala om vad de behövde rätta till. Nu får man i stället vara med i ett praktiskt förbättringsarbete i skolans verksamhet, vilket känns meningsfullt, säger Sture Löf.

Även om Sture Löf är ny som ledare på Slottegymnasiet betonar han kvalitetsarbetet som viktigt.

– Samverkan mellan skola och näringsliv samt elevinflytande är också viktiga frågor.

Sture Löf veckopendlar från huset i Björklinge utanför Uppsala och har lägenhet i Ljusdal. Men det är inget som känns betungande.

– När jag arbetade i Stockholm körde jag bil 20 mil om dagen, det vill säga 100 mil i veckan. Nu blir det bara 50 när jag har lägenhet här, säger Sture Löf.

Hälsingland är bekant för Sture Löf eftersom han bodde de åtta första åren av sitt liv i Lenninge utanför Bollnäs innan familjen flyttade till Norrsundet i Gästrikland.