Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens jobb kräver kompetens

/

De stora årskullarna födda på 1940-talet går nu i pension. För företag och kommuner blir det allt viktigare att söka efter nya medarbetare med rätt kompetens. Det ställer stora krav på samhällets förmåga att erbjuda rätt anpassad utbildning. Likaså behöver företagen satsa mer på att vidareutbilda sina anställda.

Söderhamn tillhör de kommuner där pensionsavgångarna blir särskilt stora.

Annons

En krympande privat arbetsmarknad och ett vikande befolkningsunderlag innebär att andelen äldre bland arbetskraften är hög. Under de närmaste fyra åren behövs det många hundra nyanställda för att ersätta pensionsavgångarna.

Den största gruppen är vård- och omsorgspersonal där 231 personer når 65-årsåldern. Men det blir också många lediga jobb i byggbranschen, bland kontorsanställda och i yrkesgrupper som grundskollärare och tekniker.

Kuriren berättar också att unga i Söderhamn fått praktikplats och att det också finns ungdom som fått sommarvikariat och i några fall anställningar.

Tyvärr är dessa insatser otillräckliga. I maj var det 537 ungdomar som gick arbetslösa. Bara två hade arbetspraktik. Drygt 200 hade så kallad jobbgaranti och drygt hundra gick utan åtgärder. Ungdomsarbetslösheten i kommunen har ökat kraftigt under det senaste året.

Det är bra att arbetsförmedlingen försöker få arbetsgivare att erbjuda ungdomar seriösa praktikplatser. Vid sidan av att det ger praktikanterna meriter för att söka jobb är det socialt viktigt.

Tyvärr innebär regelsystemet för arbetsförmedlingen att unga först måste vänta i tre månader innan de kan bli föremål för så kallade åtgärder. Det är en obegriplig regel som regeringen omedelbart borde ta bort

Den som studerar vilka jobb som blir lediga vid pensionsavgångarna ser att det i de flesta fall rör sig om anställningar där det krävs utbildning. Mot denna bakgrund är det naturligtvis föga välbetänkt av regeringen att strama åt resurserna för kommunal vuxenutbildning.

Trots att ungdomsarbetslösheten ökat till rekordnivåer har regeringen dragit in över en miljard kronor på Komvux. Samtidigt har de borgerliga partierna satsat mångmiljardbelopp på att kravlöst befria arbetsgivarna från arbetsgivaravgift på unga anställda.

För hamburgerkedjan McDonald's innebär detta en årlig extrainkomst på 250 miljoner kronor. Utan att ett enda nytt jobb skapas. Riksrevisionen har visat att alla miljarder som satsats på att avskaffa arbetsgivaravgiften gett få nya jobb. Tänk vad pengarna i stället kunde ha betytt för många unga om de fått en möjlighet att läsa upp sina betyg alternativt fått en gedigen yrkesutbildning.

I april var ungdomsarbetslösheten uppe i otäckt höga 30,1 procent. Sedan valet 2006 har ungdomsarbetslösheten ökat kraftigt. I dag är det nära 60 000 fler unga arbetslösa än det var då regeringen Reinfeldt trädde till på vallöftet att minska utanförskapet.

Även om arbetsmarknaden kommer att bli bättre finns det inga skäl att inte göra allt för att se till att de unga har den kompetens som efterfrågas.

Därför måste politiken läggar om. Så att vi får en massiv satsning på både teoretisk och praktisk utbildning.

Sören Thunell

Fd chefredaktör (s) Kolsva

Mer läsning

Annons