Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framtida näringslivspolitik

En översyn hur kommunens näringslivspolitik ska drivas framåt. En uppdatering av kommunens bostadspolitiska plan. Det föreslår nu Centerpartiet i Ovanåkers kommun i två motioner.

– Men båda motionerna hänger ihop. OKAB:s vd och kommunens näringslivschef Thomas Zetterqvist planerar att gå i pension nästa höst. En översyn skulle vara en förberedelse inför rekryteringen av hans efterträdare. Det är viktigt att företagen, företagarna och näringslivets branschorganisationer får vara med och tycka till, säger oppositionsrådet Hans Jonsson (C).

Men lika viktigt, som att man går igenom på vilket sätt kommunens näringslivspolitik ska drivas i framtiden, är att det att gå igenom strategin för bostadspolitiken i kommunen, anser Centern.

– En bostadspolitisk strategi är färskvara som påverkas av faktorer i omvärlden och ny information. I Edsbyn finns i dagsläget få lediga lägenheter, vissa lägenhetstyper är det brist på och köer uppstår. Det saknas lägenheter på bottenvåning och mindre lägenheter för äldre, säger Hans Jonsson.

I motionen poängteras att det ekonomiska läget och konjunkturen gör att behovet av stimulansåtgärder via eventuella byggnationer ökar. Det handlar också om att säkerställa industrins tillgång till arbetskraft och för att få fler möjligheter till kommunens bland de som i dag pendlar till sina arbeten.

Det var 2008 som kommunen antog en Bostadspolitisk strategi, som sedan ska ses över.

– Vi vill också få igång en diskussion om kommunens näringslivspolitik och organisation från kommunen sida. Det här är en fråga som Centern lokalt tog upp i valrörelsen i fjol och nu kommer vi till skott med motionen, säger Hans Jonsson.

Ovanåker har stolta traditioner som en levande industri- och landsbygdskommun med tillverkande industri och entreprenörer inom jord och skog.