Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framtida elever om Alirskolan: "Känns spännande med en helt ny skola"

Under måndagen hölls en öppen informationskväll om Alirskolan. Hög teknisk standard, förväntningar på alla elever och unika profiler, var några av ledorden som förmedlades.
– Häftigt att bli en av de första eleverna, tyckte Ida Tviksta.

Annons

Läs också: Så blir Alirskolan – se 3D-skiss

På stora scenen i kulturhuset har en skiss av fyra våningsplan dragits upp på en projektor. Klassrum, aula och musiksalar markeras ut med pilar. I publiken sitter föräldrar och blivande elever. I kväll håller kommunen en informationsträff om den nya Alirskolan.

Grundskolechef Eva Eklund berättar att Alirskolan kommer lägga ett stort fokus vid elevens val i form av olika profiler. Det kommer också att satsas på en hög teknisk standard, där alla elever får en egen dator.

– Alirskolan kommer att vara en skola där vi håller högt i tak och har förväntningar på alla elever. Vi vill skapa förutsättningar för att lyckas, säger Eva Eklund.

Ida Tviksta är en av kvällens besökare. I dag går hon i sexan på Rengsjöskolan, men till hösten har hon bestämt sig för att välja Alirskolan.

Läs också: Nya Gärdesskolan kan få en extra byggnad

– Jag tycker att det ska bli spännande att komma till en helt ny skola. Häftigt att bli en av de första eleverna, säger hon.

Från och med i måndags blev möjligt att göra ett aktivt skolval för studier på grundskolan. Men för familjen Tviksta har friskolan Lust och Lära, inte varit något alternativ.

– Det här är nystart på något vis. Och de är på dessa premisser som vi gör det här valet, säger pappa Klas Tviksta.

I dag bedrivs undervisning för årskurserna 7 – 9 på Granbergsskolan. Verksamheten flyttas nu till den nya Alirskolan och Eva Eklund menar att flytten innebär flera stora skillnader.

– Den genomgripande renoveringen innebär att varje arbetslag kommer att sitta på samma våning, därmed finns det stora möjligheter för lärare att följa upp varje enskild elev på ett bra sätt. Sedan är ju läget otroligt central, det är nära till fritidsaktiviteter och resecentrum. Det här kommer att bli bra!

Läs också: Planerad skola redan för liten

Äntligen! Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik