Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framåt för vindkraft

Försvarsmakten har inget att invända mot tio planerade vindkraftverk på Svartvallsberget i Ljusdals kommun. Det skriver myndigheten i ett yttrande.

Planerna på vindkraft på Svartvallsberget, norr om Harsa och väster om Järvsö i Ljusdals kommun, går framåt. I ett yttrande ger Försvarsmakten klartecken till tio planerade vindkraftverk i området. Vindkraftverken står inte i konflikt med totalförsvarets intressen konstaterar myndigheten.

Vindkraftsatsningen på Svartvallsberget tillhör de vindkraftsprojekt i kommunen som kommit längst i planeringen, det har tidningen redogjort för tidigare. Och nu går planerna alltså vidare.

Den beräknade totalhöjden för vindkraftverken anges till 149 meter och de ska förses med belysning enligt Luftfartsstyrelsens föreskrifter skriver Försvarsmakten i sitt yttrande.