Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fram för rättvisa pensionsavtal

Landstinget Gävleborg överraskar verkligen med att de har beslutat om att införa nya pensionsregler för avgående politiker.

Med anledning därav undrar jag, om vår kommun kommer att ta upp den frågan också, så att inte eventuella avgående politiker ska sko sig på långa pensionsavtal när de en gång lämnar politiken?

Avgående landstingsråd kunde inte motivera varför hon har så hög pension från just landstinget. Det är många miljoner som rullar i väg till avgående politiker. Vi vanliga pensionärer har inte den möjligheten, och vidare har det först på tal att vi ska jobba till 69 års ålder. Vilka ska orka det? Hur uppfattas det av blivande arbetare som är på väg att pensioneras?

Nej, fram för rättvisa pensionsavtal! Det här måste bli en fråga för kommunstyrelsen att snabbt ta upp, och varför vill inte majoriteten ta upp det?

Roland Laurin

SPI Välfärden.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel