Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP tar ansvar för skattebetalarnas pengar

Moderaternas talesman Ingvar Persson (M) anklagar i ett debattinlägg i Ljusnan den 6/11 Folkpartiet för att vara emot i stort sett allt.

Annons

Dock vill vi påminna Ingvar Persson om att Folkpartiet har deltagit i alla de beslut som räknas upp i debattartikeln.

Däremot underlåter Ingvar Persson att ge exempel på större ärenden, där Folkpartiet röstat emot Moderaterna + Kristdemokraterna + rödgröna majoriteten. Här följer några:

· Försäljningen av Brotorget är ett exempel. Folkpartiet reserverade sig i fullmäktige mot försäljningen av Brotorget när den frågan var aktuell i september 2007, men fick inget gehör. Ingen har idag kunnat undgå att se resultatet av den försäljningen. Det torde vara uppenbart för alla att beslutet att sälja Brotorget till det danska företaget mer grundade sig på fromma förhoppningar än väl underbyggda analyser. Folkpartiet gjorde sannolikt en rätt bedömning.

· Folkpartiet reserverade sig emot förslaget att kommunen skulle bygga slakteriet åt Bollnäs Kött.

· Folkpartiet föreslog vid behandlingen av tilläggsbudgeten i mars en förstärkning av skolans driftbudget med tre miljoner. Förslaget var finansierat och skulle ha täckt en stor del av skolans underskott från föregående år. Moderaterna och Kristdemokraterna valde dock att stödja den rödgröna majoriteten också i den frågan, varför förslaget avslogs.

 

Folkpartiet är för en utveckling av Bollnäs kommun. Men vi är definitivt emot ett risktagande eller dålig hushållning med medborgarnas skattepengar. Folkpartiet anser också att lagar och förordningar ska följas i den kommunala verksamheten för att garantera medborgarna rättsäkerhet.

 

 

Leif Jonsson (FP)

Jan Karlsson (FP)

Ingrid Hammarberg (FP)

Mer läsning

Annons