Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP-fråga om vad flyktingmottagning kostar

Vad kostar flyktingmottagandet för Ljusdals kommun? Det vill Harald Noréus (FP) ha svar på.

Folkpartisten Harald Noréus har tidigare i kommunstyrelsen ifrågasatt vad flyktingmottagandet innebär ekonomiskt för kommunen. Nu reagerar han på de senaste uppgifterna om Integrationsverksamhetens snabba utveckling.

– Det här har rullat på så in i helskotta, men vi vet ingenting om vad det kostar för kommunen, säger han.

Harald Noréus vill nu ge ekonomichefen i uppgift att redovisa vilka inkomster och kostnader flyktingmottagandet medför.

– Jag är väl medveten om att jag sticker ut hakan och kommer att bli kallad rasist. Men det jag är fundersam över är om kommunen får tillräckligt med pengar från staten, säger han och fortsätter:

– Vi har ju våra problem sedan tidigare. Sen tar vi in en massa invandrare till Ljusdal. Det höjer statistiken och vi tappar inte så mycket befolkning, men var är långsiktigheten? Vi måste kunna ge dem en sysselsättning, säger han.

Enligt omsorgsnämndens ordförande Markus Evensson (S) ska nämnden kommande torsdag svara kommunstyrelsen om vad som görs för att minska beroendet av försörjningsstöd i kommunen.

– Men det gäller arbetsmarknadsenheten och Unik generellt och inte bara flyktingar.