Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotspår upptäckt i massatorn

I ett av de stora massatornen på Iggesunds bruk har man hittat ett fotspår. Hade massan varit blötare, hade personen i fråga troligt vis försvunnit ner i massahavet.

Det var den 29/9 som Arbetsmiljöverket fick in en anmälan från Iggesunds Bruk. Ett fotspår har upptäckts i ett massalagringstorn i fabriken. Enligt anmälan från pappersbruket ska någon ha hoppat över kanten från en ränna och sedan ställt sig på den torkande massan.

I samma anmälan står det också att om massan hade varit lite blötare, hade personen i fråga troligtvis försvunnit ner i det 600-700 kubikmeter stora massatornet.

Från Iggesunds Bruks sida vet man inte mycket om händelsen. Man vet inte vem personen i fråga är, vad som egentligen har hänt eller varför någon varit där.

– Det skulle inte ha varit en person i det där tornet överhuvudtaget. Det är oklart varför någon har satt ner sin fot där. Däremot är det mycket dumt att göra det, säger Staffan Jonsson, platschef.

Fotspåret upptäcktes vid en kontroll av utfört stopparbete i en utloppsränna i ett massalagringstorn. De företag som har varit och utfört arbetet är informerade och ska vidare informera de personer som varit på plats. Under veckan beslutar Arbetsmiljöverket om det blir en inspektion eller en utredning.