Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Foton landet runt

Ingela och Börje Sundqvist är hängivna fotografer. Under september månad är de aktuella med en fotoutställning i Edsbyns bibliotek, där de tar med oss landet runt. I Alfta bibliotek visar de nära naturbilder, motiv som kanske är mer representativa för vad de i vanliga fall fotograferar.

Annons

Börje fick dock idén om en Sverige-utställning och under det senaste året for de land och rike runt för att få bilder från olika landskap. Bilens kilometer och mil-räknare visade på 14 500 mil innan det var klart. Bara två av de 30 bilderna i Edsbyn hade de sedan tidigare.

– Vi åkte som skållade troll. I sommar låg vi i Växjö och kunde fara runt i Småland och till Öland, Halland och Skåne för att ta bilder. Norrlandsbilderna i fjol höst, då vi for runt där, säger Börje Sundqvist.

Han började fotografera 1980 och Ingela 1992. I vardagslag jobbar han hos ACAB i Alfta och Ingela vid Edsbyverken.

– Vi ägnar oss åt fotografi under all vår lediga fritid. Vi var också med och tävlade i många år. Men dia-bilderna, som vi jobbar med, försvinner till förmån för de digitala bilderna, som mer är för de yngre, säger Börje Sundqvist.

Alla bilderna som visas i Edsbyn och Alfta är utskrivna i hemmet.

– Så allt har vi gjort själva, säger Börje stolt.