Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foton landet runt

Ingela och Börje Sundqvist är hängivna fotografer. Under september månad är de aktuella med en fotoutställning i Edsbyns bibliotek, där de tar med oss landet runt. I Alfta bibliotek visar de nära naturbilder, motiv som kanske är mer representativa för vad de i vanliga fall fotograferar.

Annons

Börje fick dock idén om en Sverige-utställning och under det senaste året for de land och rike runt för att få bilder från olika landskap. Bilens kilometer och mil-räknare visade på 14 500 mil innan det var klart. Bara två av de 30 bilderna i Edsbyn hade de sedan tidigare.

– Vi åkte som skållade troll. I sommar låg vi i Växjö och kunde fara runt i Småland och till Öland, Halland och Skåne för att ta bilder. Norrlandsbilderna i fjol höst, då vi for runt där, säger Börje Sundqvist.

Han började fotografera 1980 och Ingela 1992. I vardagslag jobbar han hos ACAB i Alfta och Ingela vid Edsbyverken.

– Vi ägnar oss åt fotografi under all vår lediga fritid. Vi var också med och tävlade i många år. Men dia-bilderna, som vi jobbar med, försvinner till förmån för de digitala bilderna, som mer är för de yngre, säger Börje Sundqvist.

Alla bilderna som visas i Edsbyn och Alfta är utskrivna i hemmet.

– Så allt har vi gjort själva, säger Börje stolt.

Annons