Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollslag erbjuder kommunen köpa rabatthäften

Fotbollsföreningen IF Team Hudik vill bli av med gamla skulder. I stället för att bara be om ett kommunalt bidrag, erbjuds kommunen att köpa rabatthäften till den lokala handeln.

- Det är framför allt gamla skulder vi dras med, säger föreningens ordförande Daniel Pettersson.

Sammanlagt handlar det om 188 000 kronor i skulder, bland annat till Glysis och ett lokalt bussföretag. Skulderna uppkom när A-laget spelade i högre divisioner. I dag spelar laget i division 2.

- Verksamheten vi har nu klarar sig rätt okej, säger Daniel Pettersson.

Nu vänder sig föreningen till kommunen med hopp om att få hjälp att bli av med de gamla skulderna.

Men i stället för att bara be om bidrag, tänker sig föreningen att kommunen ska köpa rabatthäftet Hudiksvalls höjdare.

Rabatthäftet innehåller rabatter till lokala handelsmän och kostar 150 kronor.

Föreningen har cirka 3 200 häften och erbjuder kommunen att köpa dem för 100 kronor styck. Tanken är att kommunen sedan ska kunna ge häftena till kommunanställda som en gratifikation.

Om kommunen stödköper alla rabatthäften, skulle det ge Team Hudik 320 000 kronor. Då skulle föreningen kunna bli skuldfri och få cirka 130 000 kronor över som kan användas för att utveckla verksamheten.

- Det är mycket pengar i vår värld, säger Daniel Pettersson och berättar att föreningen under hans dryga två år som ordförande har betalat av andra skulder på uppåt 100 000 kronor.

Kommunalrådet Jonas Holm (M) anser att Team Hudik är en fantastisk förening.

- Men vi kan varken säga ja eller nej direkt, säger han och uppger att frågan ska tas upp i kommunstyrelsen.

Kommunens ekonomi är tungt belastad just nu och att kommunen skulle stödköpa rabatthäften ser han inte direkt som en möjlighet.

- Det känns lite främmande, men vi får titta på det.