Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tränartankar inför division 3

/

Efter en knapp månads sommaruppehåll är det dags för omstart i södra Norrlands division 3 i fotboll.
Helahälsingland.se ringde upp tränarna i de tre Hälsingelagen för att få deras tankar om lördagens matcher.

Annons

Torbjörn Nilsson, Bollnäs GIF:

– Det känns alltid bra att få spela matcher igen, så det inte bara blir träning. Läget i laget är bra. Vi hade lite småskavanker på några killar i slutet på vårsäsongen, men nu är alla med igen. Vi hade två veckors vila efter avslutningen i våras innan vi körde i gång med lite hårdare fysisk träning.

Bollnäs GIF avslutade våren med en hemmavinst mot Rengsjö, en trend som Torbjörn Nilsson hoppas kunna hålla.

– Vi inledde serien lite klent, men avslutade bra. Vi har inte spelat några träningsmatcher under uppehållet, så förhoppningsvis har vi inte tappat allt för mycket matchtempo. Vi har en bra trupp med träningskvalité och vilja så det är med en bra känsla vi kliver inte i höstsäsongen, säger han.

Enda frågetecknet inför premiärmatchen mot Hofors på lördag är mittbacken Jens Olsson, som är sjuk.

– Vi får se om han spelar, säger Torbjörn Nilsson.

Ola Bruce, Rengsjö SK:

– Det ska bli spännande att dra i gång igen. Vi har laddat batterierna efter en tuff vårsäsong, så nu kommer vi förhoppningsvis med ny styrka.

Efter förlusten mot Bollnäs i våravslutningen var det välbehövligt med ett par veckors vila, menar Ola Bruce.

– Vi har tränat en sex–sju pass nu innan starten där vi jobbat med att väcka kropparna. Vi hade en träningsmatch mot Ljusne och har den senaste veckan dragit på med lite mer fotbollsintensitet. Vi har jobbat mycket med försvarsspelet, vilket kommer behövas mot serieledarna Håbo på lördag.

Inför höstpremiären är spelarna Robert Bronegård och Jens Sigfridsson avstängda, i övrigt är de flesta redo för start. Tränare Ola Bruce hoppas att hösten inte kommer bli lika tuff som vårsäsongen.

– Vi hade inte resultaten med oss, vi förlorade en del matcher med uddamålet. Målet inför hösten är att ta oss upp på fast mark, närmast är kvalplatsen. Rent poängmässigt är det inte så långt dit, ett par vinster så är vi där. Men vi får försöka att inte se för långt fram utan ta en match i taget, för att använda en gammal klyscha.

Pelle Lindberg, Strand IF:

– För mig känns det väldigt kul, eftersom jag varit borta från fotbollen i några år. Vi har haft två bra träningsveckor med sju pass och en träningsmatch mot Hudiksvall, säger Pelle Lindberg som tagit över tränarjobbet i Strand efter Patrik Melin och Love Olsson.

– Det är klart att det blir nytt för killarna när det kommer in en ny tränare, men vi har tränat på bra de här veckorna och ser fram emot höstpremiären på lördag. Visst hade jag gärna haft någon vecka till, men nu är det som det är och vi ska göra vårt bästa.

På spelarsidan är Andreas Larsson sjuk och skadad och Petter Wanjura och Jesper Lindh har båda stäckningar i baksida lår.

– De kommer inte till spel på lördag, i övrigt ställer vi upp med en bra trupp mot Forssa, säger Pelle Lindberg.

Mer läsning

Annons