Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hudik tar över ABK-planen

/

Nu är det klart att Team Hudik tar över ABK-planen som det senast spelades fotboll på för över ett år sedan. För tillfället är planen inte i spelbart skick med vildvuxet gräs, men det är något som Team Hudik ska ändra på under sommaren och hösten.

Annons

– Det synd att den har förfallit för att det finns stor potential i den, vi tror att det kan bli något riktigt bra där om vi kan få stöd från olika intressenter, säger Daniel Pettersson, ordförande i Team Hudik.

Planen byggdes redan på 1930–talet av Hudiksvalls ABK efter KB Håstaholmen upplåtit marken, där av namnet – ABK–plan. Men på senare år har det spelats mindre matcher och förra året sa ABK upp sitt kontrakt, och sedan dess har den stått tom.

För Team Hudik som nu tar över planen kommer den främst att användas av deras ungdomslag. I den åldern är det viktigt att ha en egen fotbollsplan förklarar ordförande Daniel Pettersson.

Daniel Pettersson berättar att föreningen har många idéer på vad de kan göra på och utanför fotbollsplanen. Bland annat ett klubbhus och även lekutrymmen som ska hålla barnen sysselsatta under träningar. Och de har redan gått ut med ansökningar för att se om de kan få bidrag till projektet.

– Det mest akuta är att slå gräset, i förlängningen behövs planen plöjas upp också. Vi börjar i liten skala så får att se vart det bär, säger Pettersson.

Mer läsning

Annons