Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Team Hudik har inte gjort något fel"

Ordförande i Hälsinglands fotbollförbunds disciplinnämnd anser att Kåge Pettersson, tränare i Team Hudik 2, gjorde rätt som anmälde Ljusdal för att ha använt en olicensierad spelare vid två tillfällen.

Annons

Enligt Hans Larsson, ordförande i Hälsinglands fotbollförbunds disciplinnämnd, gjorde Kåge Pettersson helt rätt.
– Jag tycker debatten har blivit snedvriden. Team Hudik har inte gjort något fel. Reglerna är solklara i detta fall. Ljusdal har haft 72 timmar på sig att licensiera spelaren, vilket är lång tid. Ljusdal har under denna tid haft två anmaningar på sig att licensiera spelaren då det visat sig att spelaren uppträtt i två matcher, säger Hans Larsson.
Dessutom handlar det inte bara om Team Hudik 2 och Ljusdal i detta fall, säger Hans Larsson.
– Ytterligare en förening är ju inblandad i toppskiktet av tabellen, Högs SK, vilka också blir lidande av att en förening fallerar.
Ljusdals ledare säger att det var först när de fick anmälan som de blev medvetna om regeln. Men okunskap ger ingen rätt att bryta mot gällande regler.
– Det går aldrig skylla ifrån sig att man inte känner till regelverket, då det finns klart angivet, att det är föreningens, ledarens, spelarens och funktionärens skyldighet att ha vetskap om innehållet i SvFF:s vid varje tid gällande tävlingsregler.

Mer läsning

Annons