Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hudik förlorade stort mot Valbo

/

Team Hudik inledde höstsäsongen med en 4–0–seger hemma mot Huge. På söndagen förlorade man borta mot Valbo med samma siffror.

Annons

Inför kvällens match hade Team Hudik chans att knappa in på Valbo i tabellen. Vid seger hade man bara haft en poäng upp till Valbo. I stället drog hemmalaget ifrån och ligger nu trea bakom Ljusdal och Alnö. Men några tankar på tabellen fanns inte hos tränare Per Fridh innan matchen.

– Vi går in för att göra vårt bästa i varje match, utan att fokusera på tabellen. Den position vi har nu är väl den som vi ska ha, säger han.

Valbo gick till pausvila med en 1–0–ledning efter ett mål på övertid av Demi Pierre. I andra halvlek följde hon upp med sitt andra mål. Elin Åsenlund hann också göra ett, innan Josefine Blom fastställde resultatet på straff.

– Straffen var inget att snacka om. Deras spelare blir fälld i straffområdet, säger Per Fridh och menar att slutresultatet speglade matchbilden bra.

– De är lite bättre på nästan varje position. Vi skapar inte speciellt många chanser. Sen får de kanske göra ett eller två mål för mycket, säger han.

Nästa match för Team Hudik är på lördag mot Hille. Fram tills dess ska Per Fridh fundera ut vad laget kan lära sig av kvällens förlust, samt leta efter en målvakt.

– Vår ordinarie målvakt är bortrest nästa vecka, så vi måste hitta en ny. Gör vi bara det, borde vi kunna vinna nästa match. Men allt kan hända, säger Per Fridh.

Mer läsning

Annons