Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges herrar till djungeln i OS

/

Herrlandslaget i fotboll får spela sina två första OS-matcher i avlägsna Manaus i Amazonas-djungeln. Inte riktigt vad förbundskapten Håkan Ericson hade hoppats på inför dagens lottning.

Annons

Sverige möter Colombia (4 augusti) och Nigeria (7 augusti) i Manaus innan gruppspelet avslutas mot Japan i Salvador (10 augusti).

Förbundskapten Håkan Ericson kallade lottningen för spännande och intressant. Men den blev inte riktigt som han ville. Han hoppades slippa spel i avlägsna Manaus i Amazonas-djungeln.

– Spontant är det ju inte vad jag hade hoppats men spontant det jag hade trott, så kan jag säga. Jag hade hoppats slippa Manaus som spelort, först och främst. Det tycker jag ställer till det, säger han.

– Jag hade även gärna undvikit sydamerikanska lag just där uppe men... Klimatmässigt kommer de ha en fördel.

Läs också: Zlatan: Janne Andersson är ett bra val

Damlandslaget inleder med två matcher i Rio de Janeiro – först mot Sydafrika den 3 augusti och sedan mot Brasilien tre dagar senare. Gruppspelet avslutas mot Kina i Brasilia den 9 augusti.

– Häftigt att få möta Brasilien på hemmaplan, det är ett riktigt fotbollsland, säger förbundskapten Pia Sundhage till TT.

Rosengårds brasilianska stjärna Marta ser fram emot att möta Sverige i OS på hemmaplan.

– Absolut, det blir speciellt, säger Marta till DN.

Pressen är hård på hemmanationen.

– Vår stora dröm är ju guld, säger Marta. (TT)

Mer läsning

Annons