Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Söderhamn i första omgången av Svenska cupen – tränaren: "En riktig skitmatch"

Det blev seger för Söderhamns del i bortamatchen mot Kubikenborg i den första omgången av Svenska cupen. Trots vinsten är tränare Dennis Ohlson inte nöjd med lagets insats. "Det här är inte godkänt för ett division II-lag", säger han.

Annons

Söderhamns FF slutade som vinnare i den första omgången av Svenska cupen.

Söderhamns FF gick av Kubikenborgs IP som segrare, men trots det är Dennis Ohlson allt annat än nöjd med matchen.

– Det är en riktig skitmatch och det enda som egentligen är bra är resultatet. I övrigt är det inte så mycket att komma med. Vi lämnar inte ens inställningen i bussen, utan den är kvar hemma, säger han.

LÄS MER: Marcus Englund vara nära att ge upp: "Kände att jag inte orkar mer"

Större delen av första halvlek var mållös fram till att Söderhamns Marcus Englund i den 42 minuten fick in bollen bakom Kubikenborgs målvakt Cristofer Högbom. Trots många lägen från båda lagen blev det matchens enda mål.

– Det fattas eget spel, vilja att spela vårt spel, tryck och det vi vill göra finns inte och så har det inte sett ut tidigare. Det här är inte godkänt för ett division II-lag.

Dennis Ohlson ser desto bättre på Kubikenborgs prestation i match.

– De gör en bra match och att de nästan ligger sist i division III är lite märkligt, åtminstone som de spelar i den här matchen.

I och med vinsten står det klart att Söderhamn får möta allsvenska Gefle IF i slutet av augusti när det är dags för omgång två.

– Det var egentligen det enda som var viktigt. Vi brukar säga att prestationen är lika viktig som resultatet, vilket inte gäller den här matchen, säger Dennis Ohlson.

Matchens första och enda mål kom i den 42 matchminuten, målgörare i matchen var Marcus Englund.

Matchfakta:

Kubikenborgs IF – Söderhamns FF 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (42) Marcus Englund

Domare: Robert Ahlman, Bollnäs

Mer läsning

Annons