Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Geflekaptenens hyllning till Simon Elgh: "Han gjorde en helt fantastiskt match"

Gefle IF mot Söderhamns FF i Svenska cupen blev mestadels Gefle IF mot hemmamålvakten Simon Elgh. 21-åringen räddade allt utom Jacob Hjeltes nick i första halvlek som avgjorde matchen.

Annons

Allsvenskt motstånd mot ett division 2-lag. Då såg spelet ut ungefär som man kan vänta sig. Gefle IF hade mycket boll och dominerade kraftigt mot ett tillbakatryckt Söderhamn. Men det var en sak som fattades för GIF. Skärpa i avsluten.

– Vi gjorde ett mål men brände desto fler lägen, säger lagkaptenen Anders Bååth som fick se Jacob Hjelte nicka in segermålet i första halvlek efter fint förarbete av Dioh Williams och York Rafael.

Bäst på planen var annars Söderhamns målvakt Simon Elgh, som räddade mängder med vassa målchanser. Bland annat ett hårt skott utifrån av Anders Bååth tidigt i första halvlek.

Simon Elgh gjorde en jättematch i SFF-målet – och fick beröm av Gefle-kaptenen Anders Bååth.

– Han gjorde en helt fantastiskt match. Han räddade allt. Några gånger sköt vi på honom men några räddningar var fantastiska. Skönt att vi kunde vinna ändå, säger Anders Bååth.

Gefles lagkapten startade matchen, men byttes ut i andra halvlek. Han medger att även om man dominerade spelmässigt kan cupmatcher mot lag från lägre divisioner vara kluriga.

Söderhamn hade ett jätteläge att kvittera i andra halvlek. Johan Edberg gjorde bort Anton Lans i GIF-försvaret och Martin Elffors skulle bara lägga in bollen i öppet mål. Då kom en GIF-spelare i vägen och styrde ut till hörna.

– Såna här matcher är alltid svåra. Det är deras roligaste match för året och för oss är det en match mellan två viktiga matcher i allsvenskan. Men vi skapade väldigt mycket lägen, att vi inte gör mål på chanserna är där det brister idag, säger han.

Gefle matchade dock inte sitt starkaste manskap. Spelare som Jonas Lantto och Simon Skrabb var inte ens med i truppen, medan SFF-bekantingen Johan Oremo blev kvar på bänken hela matchen mot sin gamla klubb.

Publiken på Helsingehus Arena fick annars se Emil Hedvall vakta målet för det allsvenska laget, men han hade en lugn dag på jobbet bortsett från Elffors jättechans.

Mer läsning

Annons