Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elgh är nyckeln mellan stolparna

/

Östersunds FK är superettans målfarligaste lag.
Mellan hemmalagets stolpar står en av matchens frontfigurer.
– Det här är säsongens höjdpunkt, säger SFF-målvakten Simon Elgh inför Svenska cupens andra omgång.

Annons

Söderhamns FF:s cupdrömmar lever. Men än återstår ett stort hinder för att hälsingelaget ska kunna ta en plats i Svenska cupens gruppspel.

Östersunds FK, tabelltvåan i superettan, gästar på onsdagskvällen Helsingehus Arena. Och SFF-försvaret kan få en svettig kväll. ÖFK är tillsammans med Jönköping Södra superettans målgladaste lag.

SFF:s cupmotståndare snittar nästan två gjorda mål per match. Det kan med andra ord bli en svettig kväll för Söderhamns målvakt Simon Elgh.

– Det ska bli riktigt grymt. Men riktigt tufft, det är ett topplag från superettan som vi möter, säger Simon Elgh.

När lottningen blev klar lyfte SFF-tränaren Benny Dahlin fram två delar som måste stämma om inte Östersund ska få en komfortabel resa vidare till gruppspelet.

Och Simon Elgh håller med sin tränare i den analys som han gjorde då. Nyckeln för SFF ligger i ett starkt försvarsspel, samt att förvalta de få lägen som man kan förvänta sig framåt.

– Vi måste spela ordentligt, noggrant och hålla ihop defensiven om vi ska ha någon chans. Vi ska inte försöka ha bollinnehavet, för om dom sätter press på oss och vi tappar bollen kommer det att straffa sig direkt, säger målvakten och fortsätter.

– Kan vi vaska fram en hörna och trycka dit den, så kan vi lägga fokus på att försvara oss.

De senaste åren har derbyna mot ärkerivalen Hudiksvalls FF varit höjdpunkterna under SFF:s säsong. I Simon Elghs ögon är det nu i stället onsdagens cupmatch som placerar sig högst upp på den listan.

– Man får säga att det här är säsongens höjdpunkt. Det är inte mycket som står sig mot en match mot ett topplag i superettan.

Han förbereder sig inför matchen som om det vore en i mängden. Men någon extra tändvätska lär inte behövas för att fylla hemmaspelarna med motivation.

– Det tror jag inte. Det finns laddning så det räcker till och blir över inför en sån här match, säger Simon Elgh.

Hur mycket vet du om Östersund inför matchen?

– Jag har ganska dålig koll. Men det vi har snackat om är att dom spelar 3-5-2 med mycket bollinnehav. Dom kommer säkert att ha mycket boll nu också, så det gäller som sagt att ställa om på dom och lyckas hänga en boll framåt.

>>> Se också: Vi TV-sänder Söderhamns FF–Östersunds FK

Krönika: "David kan faktiskt dräpa Goliat"

Mer läsning

Annons