Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlin om cupmotståndet: "Lite ödets ironi"

/

På onsdag nästa vecka ställs Söderhamns FF inför den största utmaningen på flera år.
Då gästar Östersunds FK, topplag i superettan, Hällåsen.
– Det var lite ödets ironi att det blev just ÖFK, säger SFF-tränaren Benny Dahlin.

Annons

I Hudiksvall har man de senaste två säsongerna varit bortskämda med cupfester. Nu är det Söderhamns FF tur att försöka skrälla sig vidare till Svenska cupens gruppspel.

Men uppgiften kunde ha varit lättare för SFF. Lotten föll på tabelltvåan från superettan – Östersunds FK.

– Jag hade lite tur, för jag fick faktiskt se dom när vi var där uppe och spelade mot IFK Östersund i serien. Jag satt och tittade på deras match och blev riktigt imponerad. Så det är lite ödets ironi att det är just ÖFK som vi ska möta nu, säger Benny Dahlin.

Matchen kommer att spelas onsdag 19 augusti på Hällåsen.

Och SFF-tränaren är förberedd på en tuff utmaning mot ett lag som med stor sannolikhet kan titulera sig som allsvenskt nästa år.

– Det är inget lag som är stöpt i klassiskt svenskt 4-4-2. Man har en otrolig rörelse och fina kombinationer i passningsspelet och spelar någon slags 3-5-2 med speediga och skickliga centrala mittfältare. Men vi ska inte bara stå och titta på deras passningskarusell, säger han och fyller på.

– En match av tio kan vi störa Östersund. Vi får hoppas att det här är den matchen.

På pappret ska det inte bli någon svår match för superettanlaget – Söderhamns FF bör stökas undan utan större bekymmer.

Men i historien finns större cupskrällar, för SFF att blicka mot om laget mot förmodan skulle behöva extra inspiration inför årets största match på Hällåsen. Det räcker som tidigare nämnt att blicka drygt fem mil norrut.

2013 slog Hudiksvalls FF ut Landskrona. 2014 upprepade HuFF cupbedriften, den här gången genom att besegra Husqvarna.

– Det får man ändå säga betyder en del, och det är inte bara Hudik utan även andra lag som skräller. Lag från lägre divisioner kan försvara sig, och lägen framåt kommer alltid. Det har man sett, Hudik hade till och med lägen mot Malmö FF i cupen. Men det gäller att vi är kliniska när lägena dyker upp, säger Benny Dahlin.

Han ser även cupmötet som en chans för spelarna i laget.

– Många av våra spelare vill spela på den nivån. Nu får man mäta sig med Östersund, som är ett riktigt bra lag och som troligen spelare i allsvenskan nästa år. Det är riktigt inspirerande.

Mer läsning

Annons