Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenska stjärnorna återvänder till Hällåsen för att slå ut SFF: "Viktig match för oss"

Inför säsongen 2009 lämnade Emil Hedvall Söderhamns FF för Gefle IF. Efter tre år i hälsingeklubben hade han utvecklats till en målvakt för svårare uppgifter. På onsdagen återvänder han till Hällåsen för att försöka stoppa sitt gamla lag i Svenska cupen.

Annons

Emil Hedvall är laddad för match mot sin gamla lag, om han skulle få spela.

Emil Hedvall gjorde tre fina säsonger i Söderhamns FF innan han lämnade för Gefle inför säsongen 2009. Han följde då Johan Oremo, som lämnat SFF efter bara en halv säsong för spel i Gefle inför säsongen 2007.

Läs mer: Vi livesänder matchen mellan Söderhamn och Gefle

På onsdagen är duon tillbaka på planen de lämnade för allsvenskan. Målet? Att slå ut sin gamla klubb ur Svenska cupen.

– Det ska bli skitkul att komma tillbaka till Hällåsen igen, säger Emil Hedvall.

Sedan Hedvall lämnade SFF har Hällåsen bytt namn till Helsingehus arena. En spelplats där han har många goda minnen från sin tid som spelare i Hälsingland.

– Andra året i Söderhamn, 2007, vann vi division 3 södra Norrland. Hela det året var riktigt spännande, vi slogs länge med Valbo och lyckades vinna. Året efter var det första i tvåan för många, så även för mig. Då fick vi spela i Stockholmsserien och slutade sexa efter en riktigt bra säsong, säger Emil Hedvall som bara har positiva saker att säga om sin tid i Söderhamns FF.

– Jag har otroligt goda minnen från den tiden, vi hade jäkligt roligt ihop. Det är ju den tiden som gjorde att jag hamnade här i Gefle, säger han.

Läs mer: Se matchen mellan Söderhamn och Gefle här!

I onsdagens cupmatch hoppas han dock inte på lika mycket firande för SFF. Då står han stället på andra sidan och ska försöka slå ut sin förra klubb, som drömmer om en skräll och att nå cupens gruppspel.

– Det har jag faktiskt inte reflekterat så mycket över. Vi måste ju försöka ge Gefle en bra chans att få en bra försäsong nästa år och få spela gruppspelet, så det är en viktig match för oss.

Emil Hedvall har inte varit ordinarie den här säsongen, så länge Andreas Andersson varit frisk.

Gefle är mitt emellan två tuffa bortamatcher i allsvenskan. I söndagens möte med Falkenberg saknades Hedvall på grund av sjukdom. På lördag väntar Djurgården på Tele2 Arena. Men att Gefle därför skulle ta lätt på uppgiften mot SFF är det inte tal om.

– Det blir en tuff match, i ett möte kan allt hända. Jag har märkt att det är en stor match i Söderhamn. Min äldsta grabb, som jag är ledare för, har vi ställt in träningen för så dom kan gå på matchen, säger Emil Hedvall som bor kvar i villan utanför Söderhamn, där han bott i elva år.

Men trots att han bor i stan räknar han med att åka ner till Gävle på matchdagen för att sedan åka upp med laget igen.

– Ja, det tror jag. Vi har genomgång innan så jag måste nog vara nere i Gävle innan, så brukar vi göra i alla fall.

Hur många matcher med SFF går du och tittar på?

– Det är dåligt. I år har jag inte sett en enda match faktiskt. Förra året såg jag en eller två. När man väl är ledig väljer man att göra andra grejer än att kolla fotboll.

Hur slutar matchen på onsdag?

– Jag tror att vi vinner, resultatet är inte viktigt. Gör vi det vi ska så kommer vi vinna.

Mer läsning

Annons