Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sur förlust för Edsbyns damer

/
  • Emma Edling och Gabrielle Galvsby på språng och försöker ta sig förbi en Timråförsvarare.

Det blev en både tung och sur förlust för Edsbyns damer.

Timrå kunde vinna på konstgräset på Ön med matchens enda mål på nick efter knappa 20 minuters spel efter en hörna.

Annons

– Det känns lite surt att vi inte lyckades få med oss poäng. De var två jämna lag som möttes så kanske det har varit mer rättvist om vi delat på poängen, sa Edsbyns tränare Tomas Jonsson efter matchen.

Det var mycket Timrå under första halvleken där Edsbyn förlorade kampen på mittfältet.

– Vi gör ingen bra första halvlek. Vi blev tillbaka pressade i motvinden och vi var för passiva i närkamperna: Vi klev inte dit och det blev ängsligt.

Edsbyn hade heller inte mycket till anfallsspel under den första halvleken. Emma Edling hade ett bra läge tio minuter före pausvilan men utan resultat. Dessförinnan hade Edsbyns målvakt Malin Vängborg räddat ett friläge.

I den andra halvleken fick Edsbyn spelat att stämma betydligt bättre Mikaela Jonsson hade ett bra läge för kvittering efter 20 minuters spel men sköt strax utanför. Två minuter före slutsignalen hade Mikaela Jonsson ett jätteläge att slå in kvitteringsbollen men trängd i Staffområdet sköt hon strax utanför.

– Vi gör en betydligt bättre andra halvlek och jag tycker att vi var värda en poäng, avslutade Edsbyns tränare Tomas Jonsson.

Mer läsning

Annons