Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för ÖFK efter Stadlers drömdebut

/
 • Måljubel i första halvlek. Målgöraren Alex Dyer hoppar upp på passningsläggare Michael Omohs rygg. Dragan Kapcevic ansluter.
 • Målet på väg, Michael Omoh snurrar friskt med BP:s försvar...
 • ...Omoh skickar iväg bollen mot straffområdets mitt...
 • ...Och där kommer Alex Dyer som gubben i lådan och nickar in 1-0.
 • Saken är klar. Dyer är målskytt igen och springer för att ta emot målgratulationerna...
 • ...Dyer, Kapcevic och passningsläggaren Michael Omoh jublar ikapp.
 • Jamie Hopcutt snurrar friskt med en av BP:s försvarare.
 • Här har dock BP ledsnat på Hopcutts snabbhet, fällt honom och engelsmannen grinar illa.
 • Dragan Kapcevic var framme flera gånger men hade inte marginalerna på sin sida denna dag.
 • Tuffa tag mit på planen när Dragan Kapcevic får bita i gräset.
 • Hosam Aiesh var pigg på sin högerkant och snurrade upp vänsterbacken Fredrik Jonsson vid ett flertal tillfällen. Men Aiesh måste bli bättre på att slå inlägg eller passningar snett inåt bakåt.
 • Andrew Stadler har slagit in 2-1 i sin debut och glädjen vet inga gränser.
 • Segern är på väg och målskytten Stadler tas om hand av Michael Omoh, Kutjim Bala och Douglas Bergqvist.
 • Publiken blev nöjd till sist och fick jubla två gånger om när ÖFK lyckades vinna med 2-1. Hela 3 476 åskådare kom till Jämtkraft Arena.
 • Tackar för matchen gör manager Graham Potter och vänder sig till publiken på huvudläktaren.
 • Segerorganisatörerna tackar varandra efteråt. Debutanten Andrew Stadler tar emot grattiskramen från Michael Omoh, som var lagets klart bäste spelare.

Segern höll på att glida ÖFK ur händerna. Då klev debuterande nyförvärvet Andrew Stadler, som tidigare i karriären spelat i Färila IF, fram när det behövdes som mest.
– Det är svårt att beskriva. En fantastisk start för mig, säger segerskytten Andrew Stadler efter 2–1 mot Brommapojkarna.

Annons

Efter magplasket mot Assyriska förra helgen var det tre poäng och inget annat som gällde för Östersunds FK. För motståndet stod nästjumbon Brommapojkarna. Men tabellplaceringen till trots bjöd bortalaget på ett av de tuffare motstånd som ÖFK mött på hemmaplan i år.

BP:s kvitteringsmål i mitten på andra halvlek av anfallsvärvningen Nikola Grubjesic, som serverades av debuterande Martin Mutumba efter en målvaktsretur såg ut att bli matchens sista när klockan tickade mot full tid.

Men i minut 88 kom Jonathan Azulay högst på en hörna. Nicken räddades, men på returen låg målet öppet för Andrew Stadler – som gjorde stor succé i Färila IF, då i division 4, sommaren 2011 – som kunde rulla in segermålet.

– Att få göra segermålet... Det är svårt att beskriva. En fantastisk start för mig, säger Andrew Stadler som byttes in med tjugo minuter kvar.

– Jag har ju inte hunnit lära mig hur vi spelar, så det var bara att gå ut och ge järnet.

Lagkaptenen Alex Dyer hade på känn att chansen skulle komma.

– Vi kände att vi skulle få läget. Vi spelar hemma, och det är sista fem-tio som motståndarlaget brukar tröttna. Och vi hade flera målgörare på planen så vi kände att vi kunde göra det, säger Alex Dyer.

Just Dyer var det som gav ÖFK ledningen efter en halvtimme i första halvlek efter att laget kopierat reduceringsmålet mot Assyriska: Michael Omoh från vänsterkanten som fintade sig förbi sin försvarare och in till en framstormande Dyer.

– Jag vet ju att när Mike får läge en-mot-en där ute att det finns en god chans att han tar sig runt. Och när han gör det försöker jag komma in sent så jag inte hinner bli markerad. Och nu har han levererat två grymma passningar till mig som jag lyckats avsluta på, konstaterar Alex Dyer, som betonar vikten av tre poäng efter plumpen mot Assyriska.

– I dag behövde vi vinna oavsett hur det såg ut. Vi visade bra karaktär och nöjde oss inte med 1–1. Vi måste fortsätta sätta press på Jönköping. Vi ser inte neråt utan uppåt och vi ska försöka gå ikapp dem, avslutar Dyer.

BP:s Pierre Gallo som ledde laget i avstängde Magni Fannbergs frånvaro var trots besvikelsen ganska nöjd med sitt lags insats.

– Jag tycker att vi står upp bra mot i mitt tycke seriens bästa lag. Men det är klart att man är besviken att 2–1 kommer så sent. Men det finns mycket som vi kan ta med som vi gör väldigt bra.

Mer läsning

Annons