Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HuFF:s ex-kapten Cristoffer Ericson: "Jag vill stanna"

/
  • Cristoffer Ericson efter Frejs avancemang till superettan efter förra säsongen.

Frej räddade sig kvar i superettan i absolut sista stund.
Men för 25-årige Cristoffer Ericson var det en höst av framgång – han är nu en etablerad startspelare på nivån.
– De vill ha kvar mig och jag vill stanna, säger den Ljusdalsfostrade före detta lagkaptenen i Hudiksvalls FF om det kontrakt som han snart väntas skriva på för Täbyklubben.

Annons

Cristoffer "Våfflan" Ericson från Ljusdal var kapten i Hudiksvalls FF – och lagets bästa spelare – när han lämnade Hälsingland efter säsongen 2013. Under sin första säsong i Täbyklubben Frej fick han vara med om att ta klivet upp i superettan.

LÄS MER: "Våfflan" tackar för sig

LÄS MER: Ett steg närmare superettan

LÄS MER: "Det är glada tider nu"

Under debutåret på den näst högsta fotbollsnivån i Sverige har han varit drabbad av skador, och inte kunnat ta sig in som en riktigt ordinarie startelvaspelare i Frej. Men Cristoffer Ericson avslutade säsongen som just en sådan.

– Jag spelade till mig en ordinarie plats under hösten, då jag startade åtta matcher i rad, säger den reslige mittbacken, som dock missade den första kvalmatchen mot Akropolis.

LÄS MER: Förre HuFF-mittfältaren Mehmed Hafizovic om säsongen i Öster

– Jag hade lite strul med ett lår, så jag missade sista seriematchen och den första i kvalet. Men i den sista kvalmatchen spelade jag, säger han.

Frej vann med 1–0 både hemma och borta – och säkrade sin superettanstatus även säsongen 2016. Cristoffer Ericson har bildat mittbackspar med rutinerade Daniel Theorin, som spelat allsvensk fotboll för Malmö FF och Gefle samt flera säsonger i superettan med Hammarby.

– Det är enkelt att spela med honom. Han har en fantastisk erfarenhet och snackar bra. Jag försöker suga in all info som han bidrar med, säger Cristoffer Ericson om sin 32-årige lagkamrat.

LÄS MER: Cristoffer Ericsons extraträning med pappa Sören

Just nu befinner sig Cristoffer Ericson hemma i Ljusdal på lite semester – eller i alla fall träning på egen hand. Där kommer han att stanna i en vecka till innan det blir semesterresa till USA under två och en halv vecka. Frejs riktiga försäsongsträning inleds i början av januari.

Snacket med Frejledningen har han redan tagit, och det allra mesta pekar mot att han kommer förlänga det avtal som går ut nu i november.

– Jag åkte ner till Stockholm förra veckan och hade ett samtal med tränaren "Barre" (Bartosz Grzelak). Vi utvärderade säsongen, och de vill ha kvar mig och jag vill stanna. Så vi ska väl kolla på ett nytt kontrakt här framöver, säger Cristoffer Ericson, som inte haft något erbjudande från någon annan klubb.

– Jag har inte hört något, säger han.

Lever man på fotbollen som spelare i superettan och Frej?

– Jag har jobbat litegrann på sidan om under de här två åren. Jag kan inte påstå att det har varit något lyxliv, men det har gått runt och jag har klarat mig. Men förhoppningsvis kan det bli något nu så jag kan livnära mig helt på fotbollen.

Frej var rätt rejält nederlagstippat som nykomling i superettan. Nu kan laget och Cristoffer Ericson se tillbaka på en lyckad säsong – och framåt i att etablera sig på en lite högre nivå.

– Vi skulle ju åka ur med dunder och brak, så gick snacket. Nu ser man tillbaka på en förstasäsong som var bra, och kan väl titta mot att bli ett stabilt mittenlag. Det är inte omöjligt, för det var en jämn serie där det inte skiljer så mycket mellan toppen och botten. Det kommer krävas ett jävla jobb, men vi har en positiv känsla, säger Cristoffer Ericson.

Mer läsning

Annons