Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strand tar semester i serietopp

/
  • Niclas Lindström och övriga i Strands försvar satte effektivt stopp för Jerry Fast och hans Delsbo.

Strand går till sommarvila som serieledare i division 4.
Våravslutningen hemma på Sparbanken Arena slutade med en siffermässig klar seger – 5–0 (3–0) – mot Delsbo, men även om Strand tilläts spela bra så var segern ett par mål för stor.
– Det var skönt att visa att vi kan så mycket mer än vad vi visade mot Ilsbo senast, sa Strands tränare Fredrik "Frippe" Andersson.

Annons

Det var stor skillnad på de svart/vita jämfört med matchen mot Ilsbo, ändå var motståndet vassare på tisdagskvällen, för spelmässigt gjorde Delsbo en bra match.

– Det känns kanske fel att säga att vi gör en skaplig insats när man förlorar med 5–0. Men det var definitivt lite för stora siffror, sa Delsbos tränare Leif Svensk.

Det var Delsbo som tog hand om taktpinnen och första kvarten fick Strand slita hårt i försvarsspelet. Men så kom ett par lyckosamma minuter ur hemmaögon sett. I den 16:e minuten drog Christian Brolin till i stolpen och på returen var första Victor Molin Engman framme och sedan kunde Andreas Larsson rulla in ledningsmålet.

Dryga minuten senare fick Strand frispark strax utanför straffområdet. Peter Stark Dahlberg klev fram och dundrade upp bollen i Niklas Perssons högra kryss.

Målen gjorde att Strand kunde spela ut på ett helt annat sätt och med ett effektivt storspelande försvar, och effektiva avslutare fick man matchen dit man ville.

Mer läsning

Annons