Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFF vann Intersport Cup

/

Fotbollslivet leker igen för Söderhamns FF.
Laget följde upp förra helgens futsalframgångar med att vinna Intersport Cup i Hudiksvall.
– Nu är det riktigt roligt, säger lagkaptenen Robin Olofsson, utsedd till turneringens bästa spelare.

Annons

Söderhamns FF fick ingen lätt väg till final i Intersport Cup. Redan i kvartsfinalen stötte man på division 2-laget Hudiksvalls FF. Och länge såg det ut som att cupäventryret skulle sluta redan där. Men SFF hämtade upp underläge 1–4 till 4–4, och avgjorde sedan på en bonusstraff.

I semifinalen vankades det kommunderby mot Bergvik – och än en gång var SFF illa ute. Men SFF visade moral och vände 1–2 till seger 4–2 efter mål av turneringens skyttekung Tomas Rehnman, Niklas Holm och Filip Enarsson. Och det skulle visa sig att det tuffaste var över.

I finalen väntade Strands juniorer, som skrällde sig hela vägen till final. Väl där hade man dock ingenting att sätta emot. SFF, som förra helgen tog sig till SM-slutspelet i futsal, spelade ut sitt fulla register och vann med förkrossande 12–2.

– Det var skönt att få lite snabba mål i början, vi visste ju att Strand hade två bonusstraffar om det skulle behövas, säger Olofsson.

Simon Åberg var lysande och gjorde livet surt för Strand. Ett flertal fina framspelningar kompletterades med att han själv blev tvåmålsskytt. Och för SFF leker fotbollslivet igen, efter degraderingen från division 3 i höstas.

Mer läsning

Annons